Reklam

FARKLI KÜLTÜRDEN ÖĞRENCİLER BİR ARADA

Beş farklı ülkeyle birlikte yürütülen Erasmus+ projesinin üçüncü hareketliliği 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Çanakkale Merkez Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

FARKLI KÜLTÜRDEN ÖĞRENCİLER BİR ARADA
09 Aralık 2021 - 10:45
Çanakkale Merkez Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Polonya, Romanya, İspanya, Yunanistan ve İtalya’yla birlikte yürüttükleri PREETI LANGUAGE adlı Erasmus+ projesinin ikinci ve üçüncü hareketlilikleri, Covid-19 küresel salgın yüzünden ertelenmişti. 2021 yılı Eylül ayı sonunda ise Covid-19 kısıtlamalarının kalkması ile üç öğrenci ve iki öğretmenin katılımıyla Romanya hareketliliği gerçekleştirilmişti. Aynı ülkelerden gelen 20 öğrenci ve 11 öğretmenin katılımı ile Çanakkale Merkez Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde proje faaliyetleri tamamlandı.
Faaliyetler kapsamında; Türkçenin diğer diller üzerindeki etkisini vurgulayan etkinlikler yapılarak, yerel çalışmalar kapsamında hazırlanan skeçler izlendi. Ayrıca okul öğrencileri hazırladıkları çalışmaları sunarak, bu çalışmalarla ilgili oyunlar oynadı.

Etkinlik kapsamında Troya Müzesi , Truva Antik Kenti, Asos Antik Kenti ve Apollon Smintheus gibi tarihi ve turistik ören yerlerine geziler düzenlendi. Gezilerden sonra öğrenciler gruplar halinde, Truva Savaşı hakkında kendilerine verilen senaryoları ana dillerine çevirerek çalıştı. Define Avı oyunu esnasında öğrenciler ve öğretmenler hem Çanakkale şehir merkezini keşfetme hem de Truva Savaşı’na ait bir sahneyi kendi dillerinde sunma olanağı buldular. Aynı zamanda ortak dil sözlüğü ile ilgili çalışmalar yapıldı. Öğrenciler hafta boyunca beş farklı ülkeden gelen öğrencileri ağırladılar, onlarla etkileşimde bulundular.
Projenin dördüncü ayağı olan bir sonraki hareketlilik ise Şubat-2022 tarihinde Yunanistan’ın Girit adasında olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum