Reklam

EYT DEFTERİ KAPANDI

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından basın açıklaması düzenledi.

02 Mart 2023 - 11:52
Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran vatandaşların yaşa takılmadan emekli olabilecekleri yasanın kabulü ile kuruluş amacına ulaşıldığını belirten ÇEYTD Başkanı Murat Çağlayan “Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği fesih ve tasfiye işlemlerini tamamlamış ve fesih edilmiştir” dedi.

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, ilgili yasa teklifinin mecliste partilerin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından düzenlediği basın açıklamasında derneğin amacına ulaştığını ve bu sebeple fesih edildiğini açıkladı.
ÇEYTD Başkanı Murat Çağlayan basın açıklamasında depremzede vatandaşlara dikkat çekerek “Maaşların bağlanma sürecinde dün akşam Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in Ulusal bir televizyonda, depremzede vatandaşlarımıza bu konuda öncelik tanınacağı açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hak sahiplerine hakları kısmen de olsa iade edilmiştir”
Başkan Çağlayan “Emeklilik hakları 2 ile 17 yıl arasında ötelenen hak sahipleri olarak, yola inanmışlarla çıkılır, ikna edilmişlerle değil diyerek, 16 Temmuz 2019 tarihinde Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini kurduk. Sizlerin de bildiği gibi 28.12.2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla, kazanılmış haklarımızın tekrar iade edileceği ifade edilmişti ve dün itibariyle de bir yanımız yarım kalsa da EYT yasası TBMM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilip yasalaştı.
“ÇEYTD FESİH EDİLMİŞTİR”
EYT yasasının yeni düzenlemesiyle hak sahiplerine hakları kısmen de olsa iade edilmiştir. Böylece derneğimizin de tüzüğü gereği kuruluş amacı hasıl olmuş, bu bağlamda genel kurulumuzun oy birliği ile almış olduğu karar neticesinde, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Fesih ve tasfiye işlemlerini tamamlamış ve fesih edilmiştir. Bu başarının da ayrıca haklı gururu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“EYT FEDERASYONUYLA BİRLİKTE HAKLI MÜCADELELERE DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Çağlayan basın açıklamasın sonuna gelirken “Hak kayıpları ve mağduriyetler bitmeden mücadeleler bitmeyecektir. Bundan sonra da insan onuruna yaraşan emekli maaşlarının olabilmesi için, çıkan yasada yer almayan özellikle Aylık Bağlama oranları, prim adaletsizliği, düşük emekli maaşları gibi genel olarak emeklilik sistemi ve sosyal güvenlikteki sorunların giderilmesi amacıyla EYT federasyonuyla birlikte gerek temsilci olarak gerekse farklı platform ve alanlarda da haklı mücadelelere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum