Reklam

EVDE TİYATRO FESTİVALİ

Geçtiğimiz sezonda Çan Morris Tiyatro Sanat Topluluğunun da dâhil olduğu Ege Tiyatrolar Birliğinin Kurucusu Metin Güler'in koordinatörlüğünde Tiyatro Ofisi tarafından gerçekleşecek festival “Evde Festival Var!” mottosuyla geliyor.

EVDE TİYATRO FESTİVALİ
20 Nisan 2020 - 13:29 - Güncelleme: 20 Nisan 2020 - 13:35

Tiyatro Ofisi instagram hesabından canlı yayınlarıyla gerçekleşecek festivalde; söyleşiler, atölyeler, performanslar, tirat okumaları, gölge tiyatrosu, çocuklar için  atölyeler, yoga, dans, şiir ve müzik olacak. Birbirinden değerli isimlerin, hocaların, oyuncuların, şairlerin, müzisyenlerin olacağı festivalde ayrıca sürpriz usta isimlerde yer alacak.

Festivalin programında etkinliğin saati ve hangi hesaplarda yayınlanacağı paylaşılacak. Böylelikle izleyiciler akışı kolaylıkla takip edebilecek. Özellikle atölyeler gibi bazı etkinlikler sonrasında konuklar canlı yayına bağlanarak sorularına cevaplar da bulabilecek. Performanslar sonrasında performans ile ilgili sohbetler edilebilecek. Söyleşiler moderatörler eşliğinde olacak.

24-25-26 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan festival 3 gün sürecek ve  gün içinde çok sayıda etkinlik canlı olarak izleyici ile buluşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Metin Güler; “Elbette tiyatronun insan dokusuna olan zaruretini biliyoruz. Ama hayatın bütün ezberi bozduğu bir dönemde bizlerin mesleki ezberleri koşulların getirisiyle revize etmemiz kaçınılmaz. En azından kendi ruh sağlığımız ve yan yanalığımız için. Çünkü hiç bilmediğimiz zamanlar yaşıyoruz ve her birimiz bu zamanlarda soluk alacak pencereler açıyoruz.  O pencerelerde tanıdığımız birini görmek bile, yeniden yollarda olmak kadar gerçek. Adı elbette başka olabilirdi. O adın içeriğini ve gerçek festivalleri iyi bilenlerdeniz. O nedenle festivalin birleştiren gücüne en çok inananlardanız. Şu anda birlikte olmamızın ve sanatımızı konuşmamızın yolu buysa, o yolu birlikte yürümekten mutlu olacağım. Unutmamak için güzel şeyleri... Ve bir şekilde özlediğin insanlarla aynı zaman diliminde, aynı yere baktığını hissetmek için...”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum