Reklam

ESKİ MECLİS BAŞKANI'NDAN YENİ BAŞKANA AĞIR İTHAM!

Yeni seçilen İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder bugün gerçekleşen il Genel Meclisi’nde ilk kez başkan koltuğuna oturdu.

28 Nisan 2021 - 10:28
Devir teslim töreninin yapılmadığı mecliste gündem dışı söz alan eski meclis başkanı Sadık Göğüsgeren, Nejat Önder’ e seçilme biçimini hatırlatarak “Bu konuda açıkçası tepkimiz var. Bunun adı siyasi dolandırıcılıktır.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Göğüsgeren sözlerini “Meclis başkanımızın, yasal meşruiyeti olmasına rağmen vicdani meşruiyetinin olmadığını söylemek istiyorum.” diyerek sonlandırdı.
Sadık Göğüsgeren’in açıklaması şu şekilde; “CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Göğüsgeren, “bugün görev değişimi oldu. Öncelikle 2 yıldan bu yana, birlikte çalıştığımız bütün İl Genel Meclisi üyelerine, daire müdürlerimize, Sayın Valimize, genel sekreterimize, oda çalışanlarım Orhan, Recep, Berna, Kenan ağabeyime, kattaki güvenlik görevlilerimize, çok teşekkür ediyorum ve haklarından helallik istiyorum. Bizden yana helal olsun.
2 yıllık görev süremiz boyunca, genel iktidar ile yerel iktidar arasında görev yapmaya çalıştık. Bu arada görev süremiz boyunca, 34 il genel meclisi üyemize de demokratik haklarının tamamını kullandırmaya, eşit, insanca bir davranış göstermeye çalıştık. Demokrasilerde zaman zaman görev değişimi oluyor.
Yeni meclis başkanlığı seçiminde, bir arkadaşımız, son gün Cumhuriyet Halk Partisi grubunun toplantısına katılmış, komisyon üyeliği seçimlerine katılmış, haberimizde olmadan diğer parti ile AK Parti ile işbirliği halinde meclis başkanı seçilmiştir. Bu konuda açıkçası tepkimiz var. Bunun adı siyasi dolandırıcılıktır. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum.
Gönül isterdi ki, AK Parti çok büyük bir parti… AK Parti’nin hamuru ile yoğurulmuş, özünde AK Partili bir arkadaşımız bizden destek alarak dahi olsa meclis başkanı olarak görmek isterdik. O zaman kendisini tebrik eder ve sonuna kadar saygı duyardık. Bugün bizi kandıran, kendine oy veren seçmenine bile saygı duymayan bir insan maalesef AK Parti saflarında, meclis başkanı seçilmiştir. Bunu ben meclis başkanımızın, yasal meşruiyeti olmasına rağmen vicdani meşruiyetinin olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum