Reklam

ERKEK; "YSK'YA PARALEL YAPI KURMUŞLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erkek, seçim güvenliği ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında, “İçişleri Bakanlığı’nda YSK’ya paralel yapı kurmuşlar!” ifadesini kullandı.

ERKEK; "YSK'YA PARALEL YAPI KURMUŞLAR"
03 Mayıs 2023 - 10:29
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yapmış olduğu basın toplantısındaki konuşmasında, “İçişleri Bakanlığında paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. Evet maalesef İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere yazdığı bir yazıyla şunları talep ediyor: Bir seçim takip modülü oluşturmuşlar İçişleri Bakanlığı bünyesinde; tüm valiliklere, kaymakamlıklara talimat veriyorlar ve diyorlar ki; nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, nüfusu 20 bin ile 100 bin arasında olan ilçelerde en az 5, 100 bin ve üstü olanlarda ise en az 10 personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel sayısı kadar bilgisayar temin edilecek, görevlendirilen personelin hızlı veri girişi yapabilecek nitelikte bilgisayar kullanmayı bilen kişiler olmasına özen gösterilecek ve bu yapıyla birlikte tüm sandık sonuç tutanakları ve seçim sonuçları takip edilecek. Evet, İçişleri Bakanlığında oluşturulan yapı. Bir seçim takip sistemi oluşturmuşlar.
Örneğin bir kaymakamlık, Kiraz kaymakamlığı Kiraz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yazı yazmış. Demiş ki, İçişleri Bakanlığından gelen yazı uyarınca bana sandık sonuç tutanaklarının birer örneklerini anlık olarak vereceksin. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhalde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor. Kiraz İlçe Seçim Kurulu da bunu YSK’ya sormuş. Benden böyle bir talepte bulunuluyor ne yapacağım diye. Tabi ki, YSK’da oy birliğiyle bu talebi reddederek sandık sonuç tutanaklarının yasada kimlere verileceğinin açıkça yazıldığını kaymakamlık ya da başka bir idareye sandık sonuç tutanaklarının verilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını kararında vurgulamış.
“YASALAR İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’YA BÖYLE BİR GÖREV Mİ VERİYOR?”
Yasalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya böyle bir görev mi veriyor? Hayır. Görevini kötüye kullanan bir İçişleri Bakanıyla karşı karşıyayız. YSK’da yüksek sesle kendisi dışında hiçbir kurulun, hiçbir organın bu şekilde seçimlere müdahale edemeyeceğini yüksek sesle ve güçlü bir iradeyle ortaya koymalı.
Evet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimde “Batı’nın siyasi darbesi olacak” demişti. Gerçekten artık akıllarını kaybetmişler. 14 Mayıs’ta seçim tarihini biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek imzayla aldığı erken seçim kararıyla 14 Mayıs’a gidiyoruz ve tabi ki, bu milli iradeye de büyük bir güvensizlik ve saygısızlık. Her zaman olduğu gibi milli irade üstün olacaktır. Milli iradenin halkın iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Ama şunu da hatırlatmak isteriz. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün finansörü dedikleri Birleşik Arap Emirliklerine de nasıl koşa koşa sonra gittiklerini çok iyi biliyoruz.
“GERÇEK BİR BEKA SORUNUDUR”
İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemini niçin oluşturuyor? Kaybedeceğiniz zaman darbe mi yapmayı planlıyorsunuz? Demokrasiye, milli iradeye darbe mi gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? İşte maalesef böyle bakanların, böyle bir yönetim anlayışının bu ülkede egemen olması, bu derece partizanlık ve böylesine bir parti devletini inşa etmek gerçek bir beka sorunudur” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum