Reklam

Engellilerden Tat'a Ziyaret

Engellilerden Tat'a Ziyaret
14 Mayıs 2013 - 20:37

Ziyarette Kaymakam Tat, Hükümet binasına engelli yolunu ve asansörü yaptıran Dr. Hacı İbrahim Bodur'a teşekkür etti. Kaymakam Tat, Zeynep Bodur Okyay Engelliler Okulu'ndaki hidroterapi havuzunun yakında açılacağı müjdesini de verdi.

10-17 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde engelli öğrenciler Harun Tüfekçi, Rahime Kaya ve Emirhan Sevim, Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rıdvan Gündüz, okul öğretmenleri, ÖZ-KUR Özel Çocuklar Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Melek Gökduman ve anneleriyle birlikte Kaymakam Yakup Tat'ı makamında ziyaret ettiler. Engelli öğrenciler ziyarete tekerlekli arabalarıyla ve Dr.H.İbrahim Bodur tarafından engelli rampasını ve asansörü kullanarak geldiler. Ziyarete Kaleseramik İnsan Kaynakları Müdürü Noyan Buzcu da katıldı.

Kaymakam Tat ziyarette yaptığı konuşmada “Ziyaretiniz vesilesiyle bir açıklama yapmak istiyorum. Hükümet Konağımız 1986 yılında yapılmış ancak projesinde olmasına rağmen asansörü yapılmadığı için bugüne kadar engelli arkadaşlarımız buraya çıkamıyorlardı. Yani, üçüncü dördüncü katları bırakın birinci kata dahi çıkamıyorlardı. Çünkü engelli rampası dahi yoktu. Ama sağ olsunlar, İlçemizin değerli hayırsever işadamı sayın Hacı İbrahim Bodur Beyefendi'nin desteğiyle Hükümet Konağımıza engelli asansörünü yapmaya muvaffak olduk. Ben bu vesile ile bir kez daha huzurlarınızda Sayın Hacı İbrahim Bodur Beyefendi'ye teşekkür ediyorum. O'nun desteğiyle kısa sürede asansörümüzü yaptık ve hedefledik ki Engelliler Haftası'na yetiştirelim. Ne güzel, bu haftamıza da yetiştirdik. İçinde bulunduğumuz 10-17 Mayıs tarihlerinde kutlanan etkinliklerle bilinç oluşturulan bu haftada asansörümüzü hizmete almış olduk. Bu vesileyle de tekerli sandalyelerine binen iki gencimiz asansörümüzü kullanarak üçüncü katta olan Kaymakamlık odasına kadar rahatça geldiler. Bizim meslek hayatımızda en mutlu olduğumuz anlardan birisi aslında bu an. Bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın mutluluğunu görmek, onların ailelerinin mutluluğunu görmek, onlara bir nebze de olsa hizmet yapabildiğimizi görebilmek bizim en çok mutlu olduğumuz anlar. Şu an sizlerle beraber ben bu mutluluğu yaşıyorum. Bu vesileyle bu mutluluğu hem size, hem bize yaşatan İbrahim Bodur Beyefendi'ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi burada da bir söylememizle yüce gönüllülüğünü gösterdi hemen ekibini ve elemanlarını gönderdi, seri bir şekilde hem inşaatını hem de tesisatını yaptık güzel de bir asansör kazandırmış olduk. Bundan sonra ilçemizdeki her engelli, sadece engelliler değil yaşlılar için de, hamileler için istedikleri zaman Hükümet Konağımızın 4. katına kadar çıkıp, istedikleri kişinin yanına uğrayıp ve ziyaret edip işlerini takip etme şansları kazanılmış oldu. Ben bu vesileyle çok mutlu olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Ziyarete katılan Kaleseramik İnsan Kaynakları Müdürü Noyan Buzcu da “Değerli büyüğümüz sayın İbrahim Bodur Beyefendi özellikle Çan'a büyük önem veriyor. Burası bizim memleketimiz. Kendileri de buradaki ihtiyaçlarla yakından ilgili, elinden geldiğince, imkânlar elverdiğince. Böyle vesileler de olduğunda biz bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz,  kıvanç duyuyoruz. Halkımıza, memleketimize, devletimize hizmetimiz dokunabildiyse bu bize ancak gurur verir. Grubumuz adına biz de böyle bir fırsat verildiği için teşekkürlerimizi iletmek isteriz” şeklinde konuştu.

ÖZ-KUR Özel Çocuklar Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Melek Gökduman da “Hem Okulumuza hem de Derneğimize Bodur Ailesi'nin katkıları anlatılamayacak kadar büyük. Buraya gelene kadar engelli rampasının ve asansörünün de Sayın İbrahim Bodur Beyefendi tarafından yaptırıldığını bilmiyordum. Ama öğrenince yani şu an çok çok memnun oldum ve çok duygulandım. Kendilerine hem okulumuz hem de derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Tat, engelli öğrencilerin kendisini ziyaretinde bir açıklama daha yaparak Zeynep Bodur Okyay Zihinsel Engelliler Okulu'ndaki hidroterapi havuzu hakkında da bilgiler verdi. Kaymakam Tat bu konuda açıklama yaparken, “Biliyorsunuz bu okulumuzda bir hidroterapi havuzumuz var ancak bugüne kadar, açıldığı günden beri hiç çalıştırılmamış. Biz o havuzun çalıştırılması için Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na bir proje yaptık. Projenin sahibi tabii okul, kaymakamlık ve vakıf olarak da biz destekledik. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın da ortağı olacağı bu proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Önümüzdeki hafta Ajansla sözleşme imzalayacağız ve bir an önce o havuzun eksiklerini tamamlayıp işletmeye alacağız. Devlet Hastanemizin de bu projede ortaklığı var. İnşallah Hastanemizin Fizyoterapisti Pınar Işıkçı'nın desteği de olacak. Tabii bu arada fizik tedavi teknikeri ve diğer personeli de isteyeceğiz ve bu havuzda gençlerimiz hem fizyoterapi hem hidroterapi alacaklar ve tedavileri daha hızlı bir şekilde inşallah ilerleyecek. Bu projenin 175 bin liralık bir bütçesi var. İnşallah onunla başlayacağız, projeyi onunla yürüteceğiz. Ondan sonra da yine Kaymakamlığımızın, Vakfımızın ve inşallah İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın desteğiyle bu projeyi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Bu proje ile Zeynep Bodur Okyay Zihinsen Engelliler Okulu Türkiye'de hidroterapi ve fizyoterapi havuzu olan tek devlet okulu olma niteliğine de kavuşacak.

Engelli konuklarını ziyarette asansörde karşılayan Kaymakam Yakup Tat, ziyaret bitiminde de onları Hükümet Konağı kapısına kadar uğurlarken,  hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çekildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum