Reklam

ENGELLİ GENÇLER ASKERLİK HEYECANINI YAŞADI

Vali İlhami AKTAŞ, Engelliler Haftası münasebetiyle Boğaz ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen “Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni”ne katıldı.

ENGELLİ GENÇLER ASKERLİK HEYECANINI YAŞADI
17 Mayıs 2023 - 10:37
Engelli gençlerimizin askerlik vazifesinin onurunu ve gururunu yaşayarak vatani görevlerini yapmak için Deniz Müzesi Komutanlığında düzenlenen Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman CANPOLAT, İl Emniyet Müdürü Celal TAŞCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkân, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda 8 engelli asker adayı 1 günlük temsili askerlik uygulaması sonucunda yeminlerini ederek hayallerini gerçekleştirdiler.
Yemin töreninin ardından Dz.Mhf. Er Süleyman KAĞAN tarafından okunan şiirin sonrasında Dz. Mhf. Er Ferhat CANGİR tarafından yemin eden engelli erler adına günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.
Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT tarafından yapılan konuşmanın sonrasında Vali İlhami AKTAŞ tarafından yemin eden engelli gençlerimize terhis belgeleri verildi.
Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni, temsili askerlik uygulaması sonucunda yemin eden engelli gençlerimiz ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konseri ile son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum