Reklam

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ÇTSO'YU ZİYARET ETTİ

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu, ImamAs’ari, Muavin Konsolos ThalitaEvani, Ataşe Dedi Wibowo’dan oluşan heyet ÇTSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek bölge ekonomisi hakkında görüş alışverişi yaptı.

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ÇTSO'YU ZİYARET ETTİ
27 Mayıs 2021 - 16:13
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.
“YABANCI YATIRIMCININ İLİMİZE OLAN İLGİSİNİN FARKINDAYIZ. ENDONEZYA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİN OLACAĞIMIZ ÇOK KONU VAR”
Toplantıyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Büyük bir Müslüman Ülkenin Ülkemizdeki temsilcisini Sayın ImamAs’ari’yi Odamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Endonezya ve Türkiye’nin ticari ilişkileri geliştirme adına ciddi potansiyeli var. Endonezya 267 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık 4. Ülkesi ve en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip. Türkiye’nin Endonezya’ya olan ihracatı her sene artarak devam ediyor. Bu ülkeye ihraç ettiğimiz başlıca ürünler arasında;tütün mamulleri, buğday unu, bor mineralleri, halı-kilim, mermer, bazı makinalar geliyor. Bizde Sayın Başkonsolosumuza ilimizin öncelikli sektörleri ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdik. Başlıca ihraç ürünlerimizi anlattık. Bu ürünlerin ihracatı için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu ifade ettik. Benzer şekilde İlimiz için gerekli ithalatta da aynı bakış açısıyla hareket edeceğimizi belirttik.
Sayın Başkonsolos 2021 Eylül ayında İstanbul’da iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir program olacağını belirterek bizleri davet etti. Kendisine Ülkemize ve İlimize olan ilgisi ve samimi yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum