Reklam

EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI SORDU

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 2022 Mahalli İdareler Genel Faaliyet Raporunda yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Yürütülen Çalışmalar ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi verdi. Yayınlanan raporda 2022 yılında toplam 1.767 adet, 39,1 milyon metrekare taşınmazın belediye, il özel idaresi ve köylere tahsis edildiğini belirten Güneşhan “Bu tahsisler hangi il ve ilçelere yapılmıştır?” dedi.

EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI SORDU
13 Kasım 2023 - 12:25
2022 Mahalli İdareler Genel Faaliyet Raporunda yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Yürütülen Çalışmalara değinen Güneşhan önergesinde şu soruları sordu:
“Bakanlığın yayınladığı raporda, “Şehirlerimizde millet bahçesi yapımı için ihtiyaç duyulan alanların hazine taşınmazları ile karşılanması amacıyla yerel yönetimlerimize Hazine taşınmazı tahsis edilmektedir. 2022 yılında 2,24 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı millet bahçesi yapılmak üzere beledilere tahsis edilmiştir.” ifadesi yer almaktadır. Millet bahçesi yapılmak üzere belediyelere tahsis edilen taşınmazlar hangi il ve ilçe belediyelerine tahsis edilmiştir? Bakanlığın yayınladığı raporda, “Hazine taşınmazları şehirlerimizin yaşam alanlarını güzelleştirmek ve yeşil alanlarını artırmak amacıyla kullanılmak üzere yerel yönetimlere tahsis edilmektedir. 2022 yılında; park, yol, yeşil alan vb. gibi kamu ortak kullanımı için; 151 adet, 10 milyon metrekare taşınmaz belediye, il özel idaresi ve köylere tahsis edilmiştir.” ifade yer almaktadır. Yerel yönetimlere tahsis edilen taşınmazlar hangi ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılmıştır? Bu tahsisler hangi il ve ilçelere yapılmıştır? Bakanlığın yayınladığı raporda, ”Hazine taşınmazları; çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, atıkların toplanması, taşınması, geri kazanılmasın ile çevre ve insan sağlığına olumsuz etki yapmadan nihai bertarafına ilişkin yükümlülük, yetki ve sorumlulukları gereğince belediyelere katı atık depolama alanları için tahsis edilmektedir.” ifadesi yer almaktadır. 2022 yılında belediyelerin faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla ihtiyaç duydukları katı atık depolama alanları için 39 adet, 3,4 milyon metrekare taşınmazın tahsis edildiği ifade edilmiştir. Bu faaliyet alanları hangi standartlarda kurulmuştur, koşullar çalıştırılan personel sağlığı için uygun mudur? Bu tahsisler hangi il ve ilçelere yapılmıştır? Bakanlığın yayınladığı raporda, “Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın eğitimleri için rehabilitasyon merkezleri yapılması amacıyla yerel yönetimlere proje kapsamında 2022 yılında toplam 157 bin metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı tahsis edilmiştir.” ifadesi yer almaktadır. Bu amaç doğrultusunda kaç adet rehabilitasyon merkezi yapılmıştır, bu merkezlerde eğitim gören öğrenci sayısı kaçtır? Bu merkezler hangi il ve ilçelere yapılmıştır? Bakanlığın yayınladığı raporda, “Sokakta yetişmiş, kaybolmuş ya da sahipleri tarafından dışlanmış hayvanlara sığınacak geçici bir yer olan hayvan barınaklarının artırılması amacıyla yerel yönetimlerimize Hazine taşınmazları tahsis edilmektedir. Bu kapsamda 702 bin metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı hayvan barınağı yapılmak üzere belediyelere tahsis edilmektedir.” ifadesi yer almaktadır. Bu amaç doğrultusunda kaç adet hayvan barınağı yapılmıştır, bu barınaklarda Hayvan Hakları Evrensel Bildirisine uyulmakta mıdır? Bu barınaklar nerelerdedir? Tahsis edilen taşınmazların talep edilen ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığı denetlenmiş midir? Bu denetimlerde tahsis amacına uygun kullanılmayan taşınmazlar tespit edilmiş midir?”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum