Reklam

EMEKLİLER GEÇİNEBİLMEK İSTİYOR!

Sendikalarının kapatılmasının ardından Kasım ayında tekrar kurulan 2021 Tüm Emekli Sen, mücadelelerine devam ettiklerini vurgulamak üzere basın açıklamasında bulundu. Çanakkale Şubesi Başkanı Emin Ergün tarafından yapılan açıklamada, “İnsanca yaşayabilecek bir emekli aylığı talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

16 Aralık 2021 - 11:00
2021 Tüm Emekli Sen Çanakkale Şubesi üyeleri, döviz kurlarındaki artışların ardından temel gıda ürünleri başta olmak üzere, elektrik, akaryakıt, su ve doğalgaz gibi kullanımlara da gelen zamlar neticesinde geçinemediklerini belirttiler.
Çanakkale Şube Başkanı Emin Ergün, mahkemelerle uğraştıklarını söyleyerek, “Ankara Valiliği kapatma davası açmıştı bize. Ankara İş Mahkemesi kapatma kararı verdi. Biz bunu istinat mahkemesine götürdük ve istinat mahkemesi ‘Emekliler sendika kurabilir’ kararını verdi. Ama valilik tekrar Yargıtay’a götürdü, bu sefer yine kapatma kararı çıktı. Biz Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Yargıtay’ın kararını bozma yetkisi yok ama biz yine de başvurduk. Ama 15 Kasım’da tekrar açtık biz, tekrar kurulduk” bilgisini verdi.
Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapılan açıklamayı kamuoyuna duyuran Şube Başkanı Emin Ergün tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa’da yaşayan emekliler, emekli aylıkları ile dünya turuna çıkarken, Türkiye’de ise doğduğu ve göç ettiği kasabasına, köyüne dahi gidemeyen, Tüketici Kredisi ve kredi kartı kullanarak günlük yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakıların emeklilerin büyük bölümü bankalara borçlu durumda olup, önemli bir bölümü ise borçlarını ödeyemediğinden icralık durumuna mahkum edilmişlerdir” dedi.

“DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN EMEKLİ OLUNMAZ”
Ergün, “Emekliler olarak ülkenin sahip olduğu tüm değerleri üreten bizler, ülkeyi yönetenler gibi üçer-beşer maaş ve ‘huzur hakkı’ değil, sadece insanca yaşayabilecek bir emekli aylığı talep ediyoruz. Emekli olduktan sonra da iş aramak ve çalışmak istemiyoruz. Ömrümüzün sonbaharında dinlenmek istiyoruz. İnsanca onurlu bir yaşam talebi ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz şiarı ile 1995 yılında başlattığımız toplu sözleşme sendika mücadelemiz, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da kazanıncaya dek devam edecektir” diye belirtti.
“Haklıyız, kazanacağız” cümlelerinin altının çizildiği açıklama alkışlarla sona erdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum