Reklam

"DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKARIZ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz basın mensupları ile bir araya geldi.

28 Ekim 2022 - 16:55
Burada yaptığı açıklamada Uz Çanakkale’den milletvekili adayı olmak istediğini belirterek, “Gittiğimiz yerlerde köy ziyaretlerinde, ilçe, il ziyaretlerinde esnafımızla bir araya geldiğimizde bizleri ‘Sayın vekilim’ diye karşılıyorlar. Bunun karşılığı da bu. Muhtemelen biz de bu dönem de hazır Ankara’yı da öğrenmişken, tabii ki burada uzun yıllardır siyaset içindeyiz ve uzun yıllardır basına emek harcayan büyüklerim var. Onlarla bir araya gelmek gerçekten çok güzel ama şunu da bilirler ki yereldeki tecrübeleri biraz da Ankara ile pekiştirmiş olmanın da çalışmasıyla arzumuz milletvekilliğidir. Tabii ki bu takdir Genel Başkanımıza ve genel merkezimize aittir. Çanakkale’ye nasıl hizmet edilir bir de biz göstermek arzusundayız” dedi.
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz Çanakkale’de basın mensupları ile buluştu. Kahvaltılı basın toplantısında Uz, gündeme dair konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. İYİ Partinin Çanakkale’deki oy oranının arttığına dikkat çeken Rıdvan Uz şunları söyledi, “İYİ Parti bütün anketlerde, çalışmalarda bizim de üye olduğumuz beş firma var. Bu firmaların üç tanesi aynı zamanda uluslararası anket firmalarına ortaklar. Dolayısıyla her anketleri Avrupa tarafından da kontrol edilen ve birbirlerine bu anlamda güven duygusu içerisinde, denetleme mekanizması olan şirketler olduğu için bizim aldığımız ortalamalarımızda 18 altı ile 20 bandında bir oy oranı çıkıyor İYİ Parti adına. Biz sahada çok daha ilerisini ve ötesini görüyoruz ama vatandaşın içerisindeyiz. Bunun 20’nin çok da üzerinde olduğunu görüyoruz. Çanakkale’de geçen ORC firmasının girmiş olduğu bir anket vardı. Bu ankette yüzde 27’yi bulan İYİ Parti vardı. Malum 2018’de biz yüzde 17 ile 63 bin oyla yurtdışı oyları gelmeden milletvekili seçilmiştik, fakat yurtdışı oylarının gelmesi ile bin716 oyun Saadet partisi ve Vatan Partisine yazılmak sureti ile burada 1 milletvekilinden olunmuştu. Yüzde 17’lik bir dilimdi o. Şu anda yüzde 27’lik bir oy oranı ile İYİ Parti ikinci parti konumuna geçmiştir Çanakkale merkezde. Hedefimiz kongrelerin akabinde yine Genel Başkanımızın katılımı ile ikinci tur programını Çanakkale’de yapıp, Çanakkale’de de birinci parti olma arzumuzu ve istediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Bunun için bütün ilçe başkanlarımız meclis üyelerimiz, teşkilat mensuplarımız mücadele ve çaba içinde. Biz de onlara destek vermeye çalışıyoruz”

AK PARTİDEN PARTİMİZE GEÇİŞLER DAHA ÇOK
Uz İYİ Partiye daha çok AK Partiden katılımların olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Bunun kendi içinde dağılımları var. Bunların bir kısmı milli görüş tabanından gelen, o gömleği çıkardığında hakikaten çıkarmışız diyen kesimin bir bölümü, merkez sağda siyaset yapmış çok kıymetli partililer var. Çanakkale yerelinde de bu şekilde yansıyor”
ADAYIM
‘Belediye Başkanlığı mı yoksa milletvekilliğini mi seçeceksiniz?’ sorusuna ise Rıdvan Uz şu cevabı verdi, “Çanakkale bizi son seçimde baya bir farkla milletvekili seçti. Bu şehre ne kadar teşekkür etsem azdır. Gelen oyların 11 bin 800’ü iktidara, 5 bine yakın oranı Cumhuriyet Halk Partisine gelmişti. Bize de 450 oy geldi yurtdışında. Bu dağılım yapıldığında Biz otomatik olarak milletvekilliğinden düşmüştük. Şimdi gittiğimiz yerlerde köy ziyaretlerinde, ilçe, il ziyaretlerinde esnafımızla bir araya geldiğimizde bizleri ‘Sayın vekilim’ diye karşılıyorlar. Bunun karşılığı da bu. Muhtemelen biz de bu dönem de hazır Ankara’yı da öğrenmişken, tabii ki burada uzun yıllardır siyaset içindeyiz ve uzun yıllardır basına emek harcayan büyüklerim var. Onlarla bir araya gelmek gerçekten çok güzel ama şunu da bilirler ki yereldeki tecrübeleri biraz da Ankara ile pekiştirmiş olmanın da çalışmasıyla bir dahaki dönem arzumu milletvekilliğidir. Tabii ki bu takdir Genel Başkanımıza ve genel merkezimize aittir. Çanakkale’ye nasıl hizmet edilir bir de biz göstermek arzusundayız. Genel seçimde Çanakkale’de Millet İttifakı’nın 3 Cumhur İttifakı’nın da 1 milletvekili olur. Bu tablo seçime kadar devam ederse, ekonomik buhran devam ederse tabii ki netice çok farklı olur. Daha önce Çanakkale’de 4-0’ı iki defa görmüştü”
Açıklamaların ardından toplantı sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum