Reklam

"DÜNYANIN EN GENİŞ KAPSAMLI FESTİVALİ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı Çanakkale oldu. Çanakkale’de bu sene ikinci defa gerçekleşen Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında, 9 gün süresince, 40 farklı mekanda, 500’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. 7’den 77’ye Çanakkale festival coşkusu yaşayacak olurken, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’da Çanakkale’ye geldi.

09 Eylül 2023 - 13:45
40 farklı mekanda, 500’den fazla etkinlik, 7’den 77’ye Çanakkalelileri bir araya getirecek. Bu sene ikinci defa düzenlenecek olan Troya Kültür Yolu Festivali, Eylül ayını Çanakkale’de adeta etkinlikler ayına dönüştürdü. Şehrin dört bir yanı festival coşkusunu yaşarken, turizm hareketliliği de üst noktaya çıktı. Sanatçıları vatandaşlarla buluşturan Troya Kültür Yolu Festivali 9 Eylül’den 17 Eylül’e kadar devam edecek. Çocuklar için ise bu sene bir pozitif ayrımcılık yapılarak, etkinlik sayısı ciddi şekilde arttırıldı. Şehrin dört bir yanında Çanakkaleli minikler birçok etkinliğe katılma şansına sahip oldular.

Geçtiğimiz gün Hamidiye Tabyaları içerisinde yer alan Revgan Restoran’da tanıtım toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı. Basın mensupları ile bir araya gelinirken, festival ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.
“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIMIZ ÇANAKKALE’DE TROYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’Nİ BAŞLATIYOR”
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Troya Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Geçtiğimiz yıl birincisini yapmış olduğumuz ve Kültür ve Turizm Bakanımızın, Çanakkale’deki etkinliklerden çok mutlu olduğunu ve Çanakkalelilerin de Kültür Yolu Festivali’ni çok sevdiği anlayışından hareketle seneye de yapalım denilmişti. Bir kez daha Kültür ve Turizm Bakanlığımız Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali’ni başlatıyor.

“ÇOK MUTLUYUZ”
Çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sayın Bakanımıza, tüm yetkililere. Çanakkale halkı bu festivali çok sevdi. Gerçekten günlerce, kültür, sanat, müzik, sanatın her türlü dalı Çanakkale’de halkla buluşuyor. Çocuklar, kadınlar, gençler, yaşlılar Kültür Yolu Festivali’nde kendini ifade etme, neşeli ve mutlu günler geçirme imkanına sahip oluyorlar. Yine inşallah bu yılda artan bir katılımla festivalimi başlatacağız. Bugün ilk günü. Etkinliklerimiz başlıyor. Hamidiye Tabyaları’ndayız. Devletimizin yapmış olduğu bu tabyalarda bütün Çanakkale buluşuyor. Burası tam bir festival alanı, buluşma alanı oldu. Ben Çanakkaleliler adına, bir Çanakkaleli olarak Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyorum. Tüm Çanakkalelileri festivale davet ediyorum. 9 gün boyunca tüm etkinlikler takip edilebilir. Çanakkale’de Kültür Yolu Festivali’nde buluşalım” ifadelerini kullandı.
“ŞEHİRLERİMİZİN MARKA DEĞERLERİNE GÖRE YOLA ÇIKTIK”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise festivale ilişkin yapmış olduğu konuşmada, “Bugün burada dünyanın en kapsamlı, kültür ve sanat projelerinden birisi olan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin durağı Çanakkale’deyiz. Hep birlikteyiz. 5 Ağustos’ta Kapadokya’da başlayan daha sonrasında Trabzon, Erzurum’da devam eden festivalin Çanakkale durağında, bir araya geldik. Biz burada festivalleri planlarken, şehirlerimizin marka değerlerine göre yola çıktık.

“SÜRESİ VE ÇEŞİTLİLİĞİ KAPSAMINDA, DÜNYANIN EN GENİŞ KAPSAMLI FESTİVALİ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR”
Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleşiyor. Bundan sonraki süreçte de festivallerimiz şehirlerimizde belirlenen tarihlerde yapılmaya devam edecek. Planlama için esnaflarımızla da görüşüyoruz. Sezonun boş olduğu dönemlerde hareketliliği arttırmak için yapıyoruz. Birçok etkinlikle festivalimiz devam edecek. Çocuklarımız için birçok etkinliğimiz var. Gastronomi kısmı mutlaka festivalimiz bünyesinde yer alıyor. 40’tan fazla noktada 500’e yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Süresi ve çeşitliliği kapsamında, dünyanın en geniş kapsamlı festivali olarak öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum