Reklam

DÜN, BUGÜN VE SONSUZA DEK CUMHURİYET!

Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü Bayramiç'te coşku ile kutlandı.

DÜN, BUGÜN VE SONSUZA DEK CUMHURİYET!
29 Ekim 2021 - 13:25
Kutlamalara Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Kurum ve kuruluşların müdürleri, protokol üyeleri,vatandaşlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Bayramiç Kaymakamı Alper Taş yaptığı konuşmada; "Cumhuriyetimiz; 29 EKİM 1923 tarihinde, yani bundan 98 yıl önce bugün; “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir”  ifadeleri ile ilan edilmiştir. Yakın tarihimiz açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra büyük fedakarlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün tam bağımsız olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin ve şanlı bir mazinin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve büyük kalkınma hamlelerine imza atmış, dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz tek vücut olarak dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle hatırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ise yaptığı konuşmada;" Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü kutlu olsun. Bu vesile ile kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize rahmet gazilerimize minnetimizi bir borç bilirim. Bilinmelidir ki dün, bugün ve sonsuza dek Cumhuriyet! ve onun yılmaz bekçileri olmaya devam edeceği" dedi. Şiir ve Halk Oyunları gösterisinin ardından geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum