Reklam

DÖRT BİR YANIMIZ YANGIN YERİ!

Lapseki Güreci’de önceki gün alev alev yanan yolcu otobüsü, kısa süreli müdahalenin ardından söndürüldü. Dün ise turizm cennetimiz Bozcaada’da çamlık alanda başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara ekipleri ile müdahale etti.

09 Temmuz 2021 - 11:18
Seyir halindeyken motor kısmında çıkan alevlerin adından kullanılamaz hale gelen yolcu otobüsünden sıçrayan alevler, yol kenarındaki orman arazisine de zarar verdi. Ankara’dan Çanakkale’ye seyir etmekte olan özel bir şirkete ait otobüsten Güreci köyü yakınlarında duman çıkmaya başladı. Durumu kısa sürede fark eden şoför, yol kenarında otobüsü durdurarak araçtaki 8 yolcu ile muavin ve yedek şoförü otobüsten indirdi. Büyüyen alevler, otobüsün tamamını sararken ardından yol kenarındaki orman arazisine sıçradı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler ile yangına karadan, helikopter ile havadan müdahale edildi. Söndürme çalışmalarının ardından otobüs kullanılamaz hale gelirken bir miktar orman arazisi de zarar gördü.
TURİZM CENNETİNDE ÇAMLIK ALANDA YANGIN
Öte yandan bugün öğle saatlerinde Kuzey Ege’nin tatil cenneti olarak anılan Bozcaada’da çamlık alanda saat 15.00’te yangın çıktı. Yangın, Bozcaada Pavli Çamlığı’nda meydana geldi. Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Ezine Orman İşletme Şefliği Bozcaada 395 nolu bölmede orman alanından duman çıktığı ihbarı üzerine, hava ve kara ekipleri yangın bölgesine sevk edildi. İlk müdahale yerel unsurlar tarafından saat 15:05’de yapıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN KONTROL ALTINDA
İhbar ile birlikte hava araçları Çanakkale, Keşan, Edremit helikopterleri ve İzmir uçağı olay yerine gönderildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu: “Bozcaada’da saat 15.00’te çıkan orman yangınına 1 uçak, 3 helikopter, 6 arazöz ile müdahale eden kahramanlarımız yangını kontrol altına aldılar. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum.”
Yazın gelmesiyle birlikte artan sıcaklar yangına sebep olurken rüzgarın da etkisiyle artan alevler, dört bir yanı sardı. Peş peşe gelen yangınlar nedeniyle yangın sezonu açıldı yorumlarına neden oldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum