Reklam

DOLAR VE ALTIN YENİ GÜNE DE REKORLA BAŞLADI!

ABD'de enflasyonun 6.2 ile 31 yılın zirvesine çıkmasıyla yükselişini hızlandıran dolar ve altın, yeni güne de rekorla başladı. Dolar 9,94'le, gram altın ise 592 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

DOLAR VE ALTIN YENİ GÜNE DE REKORLA BAŞLADI!
11 Kasım 2021 - 11:21
Dün açıklanan ABD enflasyon verisi, piyasaları hızlandırdı. Ekim ayında ABD'de tüketici fiyatları yüzde 0.6'lık beklentiye rağmen aylık yüzde 0.9 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 5.9'luk beklentiye karşın yüzde 6.2 geldi. Verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 6,2 ile 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de Dolar ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya başladı.
DOLAR VE ALTINDAN YENİ REKOR
Dün 9,87 ile rekor kıran dolar, yükselişini yeni güne taşıyarak 9,94 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altın ise dünkü 589 liralık tarihi zirvesini bu sabah 592 liraya taşıdı.
ALTIN VE DÖVİZDE SON DURUM
Saat 09.35 itibarıyla dolar 9,91'den, altının gram fiyatı ise 591 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 11,41'den, sterlin ise 13,35'ten alıcı buluyor. Çeyrek altın 970 liradan, 3.949 liradan satılıyor.
YÜKSELİŞTE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ DE ETKİLİ
Yükselişte Merkez Bankası'ndan yeni bir faiz indirimi beklenmesi de etkili oluyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) ekim ayı toplantısında politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ye düşürdü. TÜİK ekim ayında yıllık enflasyonun yüzde 19.89 olduğunu açıkladı. Son indirim kararıyla beraber politika faiziyle enflasyon arasındaki makas daha da açılmış oldu.
100 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLENTİSİ
Merkez'den kasım toplantısında da faiz indirimi bekleniyor. Son olarak JPMorgan ekim ayı enflasyon verisinin kendilerini kasım ayında TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklentilerinden daha emin hale getirdiğini belirtti. Piyasa beklentisi de 100 baz puanlık indirim etrafında kümelendi. Bu beklenti TL'deki değer kaybının hızlanmasına yol açtı.
Euro kuru ne kadar? Euro kaç TL? Euro alış ve satış fiyatları için tıklayın.
Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın.
Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum