Reklam

DOĞANLAR HOLDİNG EMİN ELLERDE

Biga’da 1972 yılında Doğan Mobilya olarak Rahmetli Hacı Ali Doğan tarafından kurulan iş yeri bugün Doğanlar Holding haline gelerek artık Türkiye’yi aşarak dünyada özel yere geldi. Biga’nın gururu olan Doğanlar Ailesi artık emin ellerde büyümeye devam ediyor.

DOĞANLAR HOLDİNG EMİN ELLERDE
13 Nisan 2023 - 12:03
İkinci kuşakta yer alan altı kardeş Davut, Adnan, Şadan, İsmail, İlhan ve Murat Doğan kardeşler el ele vererek babalarının başlattığı Doğan Mobilyayı, önce Doğtaş A.Ş yaptı. Sonra Kelebek Mobilyayı satın alarak mobilya özel sektöründe Türkiye’de ilk sıraya yükseltti. Ardından Doğanlar Holding’i kurarak çeşitli sektörlerde gelişim gösterdi. Hazırlanan aile anayasası ile yükselmeye devam etti. Dünyada birçok aile şirketi üçüncü kuşakta geriler ya da tükenirken Doğanlar Aile Şirketi yükselmeye devam ediyor. Biga gibi mütevazı bir ilçeden başlayan serüven artık dünya pazarında yerini almış ve otuz bin kişilik aile olmuş durumda ve gurur dolu tablo ile büyümeye devam ediyor.
Artık Doğanlar Holding daha da emin bir şekilde yoluna devam ediyor. Çünkü üçüncü kuşak gençler kendilerini yetiştirerek hem yönetim kurulunda hem de aile meclisinde söz sahibi duruma geldiler. Doğan Ali, Ogün, Şafak, Ozan, Dilara, Başak, Güçer ve Doruk Doğan ailenin üçüncü kuşak gençleri olarak büyüklerinin yolunda ilerleyerek Doğanlar Holding’de artık söz sahibi durumundalar. Enerji alanında da başarılı işler yapan Doğanlar ailesi enerji tesis sayısını 19 a çıkardı. Son olarak Çanakkale Ezine ilçesinde yaklaşık 30 milyon dolarlık ( 600 milyon lira ) yatırım ile biokütle tesisi geçtiğimiz hafta faaliyete geçti. Türkiye’nin çöpünün % 20 sini değerlendirip elektrik üreten Biotrend enerji ile halka açılışı gerçekleştirdiler. Avrupa Yatırım ve kalkınma bankası EBRD’yi ortak aldılar. Amerikalı Honeywell şirketi ile yeni bir plastik işleme tesisi için sözleşme imzaladılar. Gösterdikleri başarılı çalışmalar ile Doğanlar Holding’in emin ellerde olduğunu kanıtlıyorlar. Biga Halkı ‘da hem Biga’ya hem de ülkeye katkılarından dolayı Doğanlar Holding’e şükranlarını sunuyor.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum