Reklam

DOĞANLAR AİLESİ'NİN ÖZEL GÜNÜNDE ÖZEL RÖPORTAJ

Biga Çarşamba Postası Gazetesi ve Çanakkale TV olarak Doğanlar Ailesi’nin 08 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Mevlid Programı ve ADVAK açılışı öncesi aile üyelerinden Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Biga Ticaret Odası Başkanı Şadan Doğan ile bir röportaj gerçekleştirdik.

11 Ekim 2023 - 11:47
Doğan’dan gerçekleştirilen mevlid programına dair, vakıfa dair, Biga’ya ve Doğanlar Holding’in yatırımlarına dair çok değerli bilgiler aldık.
“BUGÜN HEM HÜZÜNLÜ HEM DE BİRLİKTE OLDUĞUMUZ MUTLU BİR GÜN”
Biga Çarşamba Postası Gazetesi ve Çanakkale TV’ye Doğan Ailesi’nin hem üzüntülü hem de mutlu olduğu bu günde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Babamız 13 Ekim 1999 yılında annemizde 16 Haziran 2022 yılında rahmetli oldu. Babamız rahmetli olduğundan, 2000 yılından beri mevlid hayrımızı yapıyoruz. Pandemi sürecinden sonra ilk defa mevlidimizi yapacağız. İnşallah hocalarımızla beraber güzel bir mevlid olur. Hem annemiz hem babamız için ilk defa böyle bir mevlid yapıyoruz. Hem annemiz hem babamızın adını yaşatmak için ADVAK dediğimiz kültür vakfını kurduk. Babamız hep şöyle derdi “Aş isteyene aş, iş isteyene iş verin”. Biz aile olarak devamlı burslar veriyorduk. Bugüne kadar yaklaşık 1000 kişiye yakın burslar verdik. Deprem bölgesindeki çocuklarımıza, okullarımızdaki çocuklarımıza burs verdik. Annemizin adına kız meslek lisesi, babamızın adına öğrenci yurdu yaptık. Benim adıma anaokulu, Olcay Doğan adına anaokulu ayrıca okullara kütüphaneler, laboratuvarlar yaptık. Kardeşler olarak görüştük bir vakıf kurma kararı aldık. Daha çok öğrencimize yardımlar yaparız diye bu vakfımızı kurmuş olduk. Hayırlı olsun.
“ŞU ANDA 40BİN KİŞİLİK BİR AİLEYİZ”
Rahmetli babamız 1972 yılında ilk mobilya mağazasını açması ile beraber 6 kardeş birlikte Doğtaş Mobilya’yı 1987 yılında başlayıp fabrikayı devam ettirdik. Biz Biga’da doğduk, burada büyüdük ve bu topraklardan taşıyoruz. Çanakkale’deki, Biga’daki müşterilerimizin destekleri ile hem yerli hem ulusal bir marka olduk. Bu da hem bizim hem Bigamız için çok büyük bir gurur. 10bin kişilik bir istihdamla beraber şu anda 40bin kişilik bir aileyiz. Önümüz çok açık ve inşallah daha da iyi yerlerde olacağız. Kelebek Mobilya’yı da bünyemize kattık. Kelebek Mutfak, Room Store ayrıca Biga’da Lova Yatak üretimimiz var. Senegal’e mobilya fabrikası kurduk ve üretimlerimiz devam ediyor. Daha iyisi olması için mücadelemize devam edeceğiz. Tabi bununla yetinmiyoruz. Bioenerjimiz var, 18 tane santral var 16 tanesi belediyelerle anlaşmalı olarak evlerdeki yemek atıklarından enerji üretimi yapıyoruz. 2 tanesi de orman atıklarından enerji üretiyor. Bir tanesi Aydın Çine Ovasında biride Ezine Organize’de bulunuyor. Türkiye’nin belirli bir elektrik üretimini de sağlamış oluyoruz.
“BU SENE GÜNEY MARMARA’NIN EN BÜYÜK FUARI OLDUĞUMUZU VE DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRDÜK”
Biga Fuarı 1915 yılında yapılmış ilk defa. Biga Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde 1994 yılında başlayıp yapmaya devam ediyoruz. 17.olmasının sebebi Kapalı Pazar yerinde fuar olarak 17.kez yapılmasındandır. Pandemide dahi fuarımızı yaptık. Fuarımız her geçen gün dünya markası olma yönünde ilerliyor. Bu seneki fuara katılım çok fazlaydı. Nisan 2024 yılında da Ceviz ve Badem Fuarı’nı yapma kararını aldık. Bizim en büyük amacımız Biga’da doğduk, büyüdük ve burada kazanıyoruz. Buradan dünya markası olmalıyız. Bigamızın, kobilerimizin, esnafımızın daha çok iş yapıp daha çok yatırım yapmasını istiyoruz. Aynı zamanda Biga Organize Sanayi’nin de başkanlığını yapıyorum. Organize Sanayi de hem gelişiyor hem yatırımlarımız devam ediyor. Bu da ileriye doğru istihdamın artmasına sebebiyet verecek. Amacımız Bigamızın, Çanakkalemizin, Türkiyemizin ihracatını arttırmak, istihdamına katkı sağlamak, ekonomisine katkı sağlamak için mücadele ediyoruz. Fuarımızda bu güne kadar gelmiş geçmiş en iyi fuar oldu. 150-200 bin kişinin üzerinde de kişi fuarımızı gezdi. Bu da Güney Marmara’nın en büyük fuarı olduğunu ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Seneye herkesin katkısıyla daha iyi olacağına inanıyorum.
“DEVLETİMİZİN VE FEDERASYONLARIN DESTEKLERİ ÖNEMLİDİR”
Biga’da futbol çok sevilen bir spor.  Aynı Çanakkale’de ve Türkiye’de olduğu gibi. Sporu sadece futbol olarak değerlendirmemek gerekir. Bildiğiniz gibi diğer spor branşlarında da takımlarımızın ve bireysel sporlarda sporcularımızın Olimpiyat Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunuyor. Futbol çok maliyetli bir spor dalı aynı zamanda popüler olması sadece yöneticilerin destekleri ile işler yürümüyor. Bu konunun ekonomik tarafında devletimizin ve federasyonların destekleri önemlidir. Kaynak yaratılması gerekmektedir. Bigaspor’da yeni bir yapılanma içerisine girdi ve bizde burada görev aldık. İnşallah bundan sonra Bigaspor için herşey daha iyi olacak diye düşünüyorum.
“AHMET ALP GİBİ MELİSA BEBEĞİMİZİ DE SAĞLIĞINA KAVUŞTURACAĞIZ”
Ahmet Alp için Gönüllü Kadınlarımız çok uğraştılar. Döviz yükseldikçe bu miktarı toplamak zorlaşıyordu. Kapı kapı geziliyordu. Bir görüşme yaptık ve canlı yayın yapma kararı aldık. Bize o gün destek olan Çanakkale TV başta olmak üzere bütün basınımıza teşekkür ederim. Şunu da gördük ki birlik olunca başarılamayacak hiçbir şey yok. Ahmet Alp’te tedavisini oldu geldi ve şu anki durumu da gayet iyi. Fizik tedavisini görüyor. Her geçen gün iyileşiyor ve inşallah daha da iyi olacak. Bir SMAlı kızımız daha var Melisa. Onun için de bir canlı yayın yapıp yurtdışına tedaviye göndermeyi planlıyoruz. Bir kere daha bir bebeğimizi sağlığına kavuşturacağımıza inanıyoruz.
Bugün hem hüzünlü bir günümüz hem de hep beraber bir araya geleceğimiz bir gün. Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük, bu topraklardan kazandık, karnımızı doyurduk ve bu topraklara borcumuz var. İnşallah Biga’ya, Çanakkale’ye, Türkiye’ye elimizden geldiği kadar maddi manevi destek vermek istiyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum