Reklam

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Kasım 2021 - 11:22
ÇOMÜ’nün en genç fakültelerinden biri olarak bu eğitim öğretim yılında yeni binalarında hasta kabulüne de başlayan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme törenine,  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İlgi Tosun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Celal Genç, Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gakhan Baştürk, Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Doğangün, Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Arzu Uygun Sezen ile ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Diş Hekimliği Fakültesi’nin tanıtım filminin izlenmesi ve ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Mehmet Can Taşdemir ve İbrahim Eser’in müzik dinletisi ile devam etti.
Törende açılış konuşması yapan ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun, ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışının yapılmasının sevinci içinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Üniversitemizin kalite odaklı yenilikçi misyonu benimseyen fakültemiz, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kamu ve toplum yararına çalışmaya devam edecektir. Her zaman kaliteyi, başarıyı ve insani değerleri ön planda tutarak alanın en iyisi olarak çalışacağız. Sevgili öğrencilerimiz, eğitim öğretim sürecinde sizlere sağlık ve başarı diliyorum. Fakültemizin kuruluş aşamasında özveriyle çalışan akademisyenlerimize ve emeği geçen tüm personelimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı açılış konuşmasında, önlük giyecek öğrenciler için bu anın unutulmayacak anlardan biri olduğunu belirterek, kurumsal yapının gelişmesinde kurum kültürünün önemli olduğunu, çok eski tarihlerden bu yana bunun bilindiğini ve ahilik kültürünün bu bağlamda bilinmesi gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:
“Bizim olmazsa olmazlarımızın başında baş tacımız öğrencilerimiz gelir. Öğrencilerimizin en güzel şekilde yetişmesinde akademisyenlerimizle çok görev düşüyor. Bu bağlamda hocalarımıza sürekli tavsiyeler verirken onların da gelişimini devam ettirmeleri için motive ediyoruz. Araştırma üniversitesi olma yolundaki çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bu anlamda danışman hocaları yaptıkları projeler ile TÜBİTAK’tan destek alan çok sayıda öğrencimiz var. Hocalarımızdan isteğim araştırma projelerini öğrencilerinizle birlikte yapın. Öğrencilerimiz daha öğrenciyken araştırma yapmanın, proje üretmenin deneyimini yaşamaya başlasın.”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, öğrencilere eğitim öğretim yıllarında başarılar dileyerek, akademisyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tören, protokolün öğrencilere önlük giydirmesinin ardından öğrenci yemininin okunması ile son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum