Reklam

DİLİMİZ VE GELENEĞİN DİLİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

2021 yılının hem UNESCO hem de Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre’nin ölümünün 700. yıldönümü olarak ilan edilmesi dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) Dilimiz ve Geleneğin Dili Çalıştayı düzenlendi.

DİLİMİZ VE GELENEĞİN DİLİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ
27 Kasım 2021 - 13:54
Çalıştay, Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Çanakkale Seramikleri Araştırma Merkezi (ÇASEM) ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) iş birliğinde ÇASEM Atölyesinde gerçekleştirildi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur’un da katıldığı ÇASEM atölyesinde gerçekleştirilen çalıştayda dünyanın farklı coğrafyalarından ÇOMÜ’ye gelen yabancı öğrencilere, Yunus Emre anlatıldı ve geleneksel sanatlardan Ebru, Serigrafi ve Seramik sanatı tanıtılarak uygulama yapıldı.

Hoşgörü, sevgi, dostluk ve kardeşlik temalarının edebiyatımızdaki öncü isimlerinden, kültür mirasımızın yapı taşlarından ve 13. yüzyıl Anadolu Türkçesinin temsilcilerinden Yunus Emre’nin evrensel nitelikteki düşünceleri ve şiirlerinden parçaları, ÇOMÜ’lü akademisyenlerin rehberliğinde yabancı öğrencilerle buluştu.

Organizasyon Kurulu’nda Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Doç. Dr. Yeşim Zümrüt, Doç. Dr. Ümit Eker, Öğr. Gör. Özgür Üstün, Öğr. Gör. Necmi Tekin, Öğr. Gör. Öğr. Necati Işık, Öğr. Gör. Kemal Erkol, Öğr. Gör. Mesut Kalın Salı, Öğr. Gör. Arzu Doğan, Seramik Teknikeri Murat Biçer, Araştırma Görevlileri Ayşe Ekici, Gökhan Keleş, Kaan Kaya ve Gamze Eğe’nin de olduğu çalıştay 2 gün sürdü.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum