Reklam

"DEVLETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"

Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağıştan Çanakkale’de etkilendi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Geyikli’de gerçekleşen sel baskını hakkında açıklamalarda bulundu.

"DEVLETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"
07 Eylül 2023 - 10:43
Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider yaptığı açıklamada, “Şiddetli yağışlar nedeniyle Ezine’nin Geyikli beldesi başta olmak üzere; Mahmudiye, Pınarbaşı, Kemallı, Bozalan ve Yahyaçavuş köylerinde medyana gelen sel ve su baskınlarında yöre halkımızın gördüğü zarar nedeniyle devletimizin tüm kurumları, gerekli çalışmaları başlatmıştır.
“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTEDİR”
İlk aşamada tespit edilen 50 üreticimizin zarar gördüğü su baskınlarında, toplamda 1150 dekarlık tarım arazisi zarar görmüş ve yıldırım düşmesi nedeniyle de 13 küçükbaş hayvan telef olmuştur. Üreticilerimizin gördüğü zararla ilgili Tarım İl Müdürlüğümüz, hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.
“İLK MÜDAHALELERİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”
Sel felaketinde Pınarbaşı ve Mahmudiye arasında yolun kapanması nedeniyle, Kemallı ve Bozalan köylerinde de mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili AFAD, ilk müdahaleleri gerçekleştirmiştir. Bölgede; altyapı ve konutlarda meydana gelen hasarlarla ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi, Ezine Kaymakamlığı, Geyikli Belediyesi çalışmalarını sürdürmekte olup, görülen zararla ilgili olarak devletimiz, vatandaşının yanında olarak üzerine düşeni yapacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale, İstanbul ve Kırklareli’nde, sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum