Reklam

DEPREM LABORATUVARI AÇILACAK

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mart ayı 3. Birleşim toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de deprem laboratuvarı kurulacağını belirtti.

DEPREM LABORATUVARI AÇILACAK
08 Mart 2023 - 12:22
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyarette bulunulduğunu ve incelemeler yapıldığını belirtti. Başkan Gökhan İzmir’de olan laboratuvarın Çanakkale’ye de kurulacağını belirtti. Gerekli ekipmanların alındığını aktardı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kreşler, spor salonları, dükkanlar, marangozhaneler gibi dükkanlar öncelikli olarak incelenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gittik incelemede bulunduk. Çanakkale’ye laboratuvar açacağız. Tüm gerekli teknik donanımları alıyoruz. İzmir’e gittiğimizde bir başka birime daha gittik. Kentsel dönüşüm yapan birimdi. Orada yıkılan binaların sahiplerini kooperatifleştiriyorlar. Dolayısıyla kooperatifleştirip, kooperatiflerin inşaatlarını yaptırmaları çalışmalarını yapıyoruz.
Çatılarda özellikle kaçak yapıları tespit etmek için drone ile kontrol yapıyoruz. Bir kısmı yapıların maalesef imar affından faydalanmış. Faydalanılmamış olanları yıkıyoruz” dedi.
Başkan Gökhan belediyenin kuracağı deprem komisyonu ile ilgili “Çanakkale Belediyesi olarak deprem komisyonu kuracağız. Komisyon çalışmalarını yapacak. Suçlamak değil bizim başımıza geldiğinde biz hazırlıklı olmalıyız. Elalem ne yapmış değil biz yapacağımıza odaklanacağız. Çevre Müdürlüğü, Kent Konseyi ne varsa işbirliği içinde olacağız. Komisyonda bende olacağım, imar müdürü de olacak. Komisyondan ziyade çalışma grubu oluşturmuş olacağız” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum