Reklam

DEPREM BÖLGESİNDEKİ TARİHİ GEÇMİŞ GIDALARI MECLİSE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası'nın son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin deprem bölgesine gönderildiği iddialarını meclis gündemine taşıdı. Cevaplaması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi veren Erkek, "Bu ürünlerin depremzede ya da bölgeye yardıma gidenler tarafından tüketimi söz konusu olmuş mudur?" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ TARİHİ GEÇMİŞ GIDALARI MECLİSE TAŞIDI
27 Şubat 2023 - 11:19
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli Depremler Ön Gözlem Raporu'nda bölgedeki sağlık risklerine değinildi. Raporda son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin deprem bölgesine gönderildiği, gıda ürünlerinin gerekli koşullarda saklanmadığı iddia edildi.
“RAPORDAKİ İDDİALAR DOĞRU MUDUR?”
CHP’li Erkek, söz konusu iddialar ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Erkek önergesinde ürünlerin denetimi, korunması ve iddiaların muhatabı sorumlular konularına değindi. Erkek'in önergesinde şu sorular yer aldı:
"TMMOB Gıda Mühendisleri Odasının hazırlamış olduğu rapordaki iddialar doğru mudur? Deprem bölgesine soğuk zincir ile taşınması ve depolanması gereken ürünler gerekli koşullara uygun olarak taşınmış ve depolanmış mıdır? Bunların denetimi yapılmış mıdır? Deprem bölgesine gönderildiği belirtilen tarihi geçmiş gıdalar hangi kurum ve kuruluşlar tarafından temin edilmiştir? Deprem bölgesinde gıda ve sıcak yemek imalatı insan sağlığına uygun koşullarda yapılmakta mıdır? Bunun denetimleri yapılmakta mıdır? Deprem bölgesinde risk teşkil edecek ya da tarihi geçmiş gıda ve tüketim ürünlerinin gönderiminden sorumlu kişiler hakkında işlem başlatılmış mıdır? Bu ürünlerin depremzede ya da bölgeye yardıma gidenler tarafından tüketimi söz konusu olmuş mudur? Olduysa herhangi bir sağlık kuruluşuna bu konuda başvuru yapılmış mıdır?"
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum