Reklam

DENİZ PATLICANI KAÇAKÇILARI YAKALANDI!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, kaçak avlanma ile elde edilen 250 kilogram deniz patlıcanına el konuldu.

DENİZ PATLICANI KAÇAKÇILARI YAKALANDI!
26 Haziran 2020 - 11:35

Diğer ismi Deniz Hıyarı olan Deniz Patlıcanı, derisidikenlilerden omurgasız bir çeşit canlıdır. Yüksek protein kaynağı olduğu için, Çin, Güneydoğu Asya ve Avustralya’ da yiyecek olarak tüketilmektedir. İlaç ve kozmetik sanayisinde de kullanılan deniz patlıcanı, Çin tıbbında yorgunluk, iktidarsızlık ve eklem ağrılarının giderilmesinde kullanılmaktadır.

Uzak Doğu’da ki tüketimi nedeniyle kaçak olarak deniz patlıcanı toplamak ve Uzak Doğuya pazarlamak Türkiye’de yaygınlaşmıştır. Kaçak toplayıcılar yakalandıkları takdirde para cezası uygulanmaktadır. Eğer yakalanıp cezasını ödeyen kişi kaçak bir şekilde deniz patlıcanı avlamaya devam ederse para cezası katlanmaktadır. Deniz patlıcanları genel olarak Hindistan, Fiji, Papua Yeni Gine, Çin ve Japonya gibi bölgelerde çıkarılmaktadır. Türkiye’de ise Ege Denizi civarı Çeşme-Datça Bölgesi’nde sıklıkla rastlanmaktadır.

Ezine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak avlanan deniz patlıcanlarının İzmir’e gönderileceği istihbaratı üzerine harekete geçtiler. Ezine-Çanakkale kara yolu, Köprübaşı Köyü yakınlarında 35 NJP 15 plakalı aracı durdurdu. Kaçak avlanan C.E ile E.B’ ye 5 bin lira idari para cezası kesilirken, deniz patlıcanları, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Geyikli’deki Odunluk İskelesi’nden denize bırakıldı.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum