Reklam

"DAHA MODERN BİR TARIM PİYASASI YOLUNDA"

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Aracılık Sistemi ve Ürün Piyasası Aracı Kurum Yapılandırması Bilgilendirme Toplantısı TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.

"DAHA MODERN BİR TARIM PİYASASI YOLUNDA"
16 Haziran 2023 - 13:37
TOBB’a bağlı 113 Ticaret Borsasının katılımlarıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağladı.
TÜRİB Genel Kurulu ve Aracılık Sistemi İstişare Toplantısı şekliyle iki oturum olarak düzenlenen toplantı TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile düzenlendi.
Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz “2018 yılının Haziran ayında kurulan TÜRİB; lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunmaktadır.
TÜRİB, tarladan sofraya gıda tedarik zincirinin dijitalleşmesi, ELÜS’ün yaygınlaştırılması, sözleşmeli tarımın gelişmesi, lisanslı depoculuk gibi alanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve diğer paydaşlar ile iş birliğini sürdürmektedir.
Ülke tarımının geleceği olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası fiziki yer değiştirme gerekmeksizin, elektronik ortamda ve tek bir platformda ürün ticaretinin yapılmasını mümkün kılmakta. Ülkemiz tarım ürünleri piyasası için devrim niteliğinde bir sistem olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile daha rekabetçi tarım ürünleri piyasasının oluşması, lisanslı depolarda depolanan ürünlere yönelik daha sağlıklı fiyat oluşumlarının sağlanması ve fiyat dalgalanmalarının en aza indirilmesi sağlanmaktadır. Bu amaçla Borsamızın Acentelik hizmeti verdiği TÜRİB üreticimizin ürünlerinin gerçek değerini bulmasını sağlamakta ve ülkemiz ekonomisinin büyümesine destek olmaktadır” dedi.
Başkan Deniz devamla “Daha modern bir tarım piyasası yolunda Türkiye Ürün İhtisas Borsası Aracılık Sistemi İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan Ürün Piyasası Aracı Kurumu, Merkez ÜPAK ve Bölgesel ÜPAK’lar konusunda istişarelerde bulunduk. Başta TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak : Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum