Reklam

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA TED'İN MEŞALESİ ÇANAKKALE'DE PARLAYACAK

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA TED'İN MEŞALESİ ÇANAKKALE'DE PARLAYACAK
12 Temmuz 2023 - 15:06
Türk Eğitim Derneğinin aydınlık yarınlarımıza ışık tutan 100 yıllık aydınlanma meşalesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında TED Çanakkale Koleji ile Çanakkale’de parlayacak.
Yapılan açıklama şu şekilde;
 “TED Çanakkale Kolejinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına bağlı, demokrasiyi içselleştirmiş, evrensel değerleri benimsemiş, ulusal kimliği ile gurur duyan, İngilizceyi etkili bir şekilde kullanabilen, bilgiye ulaşmayı bilen, eleştirel düşünebilen, problem çözme becerileri gelişmiş, yaratıcı, girişimci, üretken, yurt ve dünya sorunlarına duyarlı, özgüvenli ve mutlu birer “Dünya Vatandaşı” olarak yetiştirmek için yola çıktık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir; ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir.” özdeyişi ve TED’in yüz yıla yaklaşan çağdaş eğitim anlayışı ve vizyonu bu süreçte en büyük rehberimiz olacaktır.
TED Çanakkale Kolejini bölgedeki diğer okullardan ayıran özelliklerimiz nelerdir?
•             TED Çanakkale Koleji, Türkiye sathına yayılmış K12 okullarında yaklaşık 32 bin öğrencisi ve 4 bin eğitim personeli, üniversitesi, düşünce kuruluşu ve diğer yapılarıyla eğitim alanında köklü, büyük ve eşi benzeri olmayan bir camianın 46. temsilcisidir.
•             Eğitim öğretim programlarını TED’in geliştirdiği, öğretmen alımlarının TED Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği, öğretmenlerin sürekli mesleki ve kişisel eğitime tabi tutulduğu, fark yaratan eğitim öğretim anlayışına sahiptir.
•             12 dönüm arazi içinde 15.000 metrekare kapalı alana sahip, okul öncesi eğitimden lise son sınıfa kadar 1.250 öğrencinin eğitim göreceği, son teknoloji ile donatılmış çağdaş bir yerleşkedir.
•             Okul binalarımız en son deprem yönetmeliği standartlarının üzerinde, radye temel, C35 beton sınıfı, B420-C donatı çeliği kullanılarak inşa edilmiştir.
•             Donanımlı derslikleri, laboratuvarları, kapalı alanda yer alan çok amaçlı spor salonu, kapalı havuzu, bale stüdyoları, jimnastik salonu ve açık alanlarda yer alan basketbol, voleybol, futbol sahaları ve tırmanma duvarı gibi spor alanları ile fark yaratmaktadır.
•             Ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapabilecek 450 kişilik donanımlı, modern konferans salonu, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, modern yemekhanesi, piyano, keman, bateri gibi enstrümanlar için tasarlanmış müzik odaları, resim ve seramik atölyeleri, ekolojik hobi bahçeleri, deneysel mutfağı, okul radyosu, satranç, robotik kodlama ve görsel medya kulüpleri gibi sosyokültürel faaliyetleri barındıran mekanlar ile çok yönlülüğe imkân sağlamaktadır.
TED’li olmak ayrıcalıktır.
“Açılış yılına özgü sınırlı ve avantajlı kayıt imkanlarından yararlanmak ve detaylı bilgilendirme için sizleri okulumuza bekliyoruz.”
Dr. Tuncay ŞAMDAN                                                            Erdal AKARSU
      Kurucu Müdür                                                                          Kurucu


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum