Reklam

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇANAKKALE VE TURİZM PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi katkılarıyla düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm Paneli, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇANAKKALE VE TURİZM PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
31 Ekim 2023 - 11:37
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, turizm sektörünün önde gelenleri, ÇOMÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kültür ve Turizm Çanakkale İl Müdürü Murat Yılmaz açılış konuşmasında “En dinamik sektörlerden biri olan turizm sektörü, yaşadığınız coğrafyaya yönelik faaliyet göstermez. Sizi dünyaya açar. Bu nedenle turizm sizi dünyaya açan bir uygulama alanı. Sizlere güzel bir miras bırakmak, sizleri geleceğe en güzel şekilde hazırlamak istiyoruz. Sahada turizme yönelik yapılan her gelişmeyi mutlaka takip edin. Sosyal medya bu konuda işlerimizi kolaylaştırır.

Gastronomi bölümü bağlamında da çalışmalar yapılıyor Kentimizde. Çanakkale'nin 56 köyünü gezerek gastronomiye dair bir kitap hazırladık. Arkadaşlarımızdan ricamız, tanıtım konusunda gastronomiye de alan ayırmaları. Çanakkale'de zeytincilik ve bağcılık bizim iki altın madalyamız. Kaz Dağları, deniz, kum, doğa, tarih potansiyelinin içinde gastronomi de yer almalı. Biz potansiyeli yüksek bir kentteyiz. Bu potansiyel değerlendirilmeli. Tarih turizmi alanında da çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda yürütülen 10 arkeolojik kazımız var. Çalışmalarımızla ilk sıralarda yer alıyoruz. İkinci yüzyılımızda turizm için hazırız” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını çanakkalemizin her bir köşesinde coşkuyla kutladık. Çanakkale ve turizm panelimizin, 2. Yüzyılımızın ilk paneli olmasından ötürü de önem taşıyor. Katkı sunan herkese katkıları için teşekkür ediyoruz. Çanakkale’nin çeşitli sorunlarına karşı çözüm odaklı çalıştaylar düzenliyoruz. Bir sonraki çalıştayımızda çanakkalenin turizm faaliyetlerini tüm detayları ile ele alacağımız bir çalıştay olacak. Birikimle ilerleyecek olan bu alanda, güzel eserler bırakılması gerekiyor. Bu panelin de bu konuda katkı sağlayacağından eminim” dedi.

Başkanlığını; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Boz’un yaptığı oturumda; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Başdanışmanı Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Gökser, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale - Balıkesir Bölge Kurulu Başkanı Fatih Ergün, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Çanakkale Belediyesi “İlk Dijital 100” Proje Koordinatörü Tuğçe Civelek söz aldı.
Etkinlik,panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum