Reklam

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 98 YAŞINDA

CHP’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 9.30’da tören düzenlendi.

09 Eylül 2021 - 12:26
Düzenlenen törene CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, geçmiş dönem il başkanı İsmet Güneşhan, geçmiş dönem Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.
“CHP, CUMHURİYETİ KURAN, ULUSAL BİRLİĞİ SAĞLAYAN PARTİDİR”
Düzenlenen törende günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştiren, İl Başkanı Metin Ümit Ural, “CHP; kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir.

“EKONOMİNİN GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR”
Hukuk ve Eğitim gibi, toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye’yi biçimlendiren partimiz, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine de öncülük etmiştir.
Türkiye’nin Birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, çevrenin, doğanın, yaşamın, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır.
“AZİM VE KARARLILIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”
98 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi, birlik ve bütünlüğü korumak, toplumsal barışı sağlamak, demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal adaleti hakim kılmak için Atatürk’ün aydınlattığı yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.
“HAKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”
Oligarşi düzenine mahkum edilen, yoksullaştırılan ve halktan uzaklaşarak saraydan yöneten tek adamın dayattığı rejimin karşısında tek amacımız; Atamızın ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımıza, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmek için mücadeleyi bırakmayacağımıza, Atamızın İlke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza, mücadelemizi hakimiyetin kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürdüreceğimize söz veriyoruz.
“CHP, HALKIMIZI KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEKTİR”
CHP, Türkiye Cumhuriyetini kuran ve demokrasiyi özümsemiş parti olarak, Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ile halkımızı kucaklamaya devam edecektir. CHP olarak 98. Yılımızda 9 Eylül 1923’te yakılan meşalenin yolumuzu aydınlattığını, hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve halkımızla paylaşan, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacağımıza olan inancımla Partimizin 98.kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
Bu duygularla partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, 2. Genel Başkanımız İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, tüm yakın çalışma arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve özlemle anıyor, bugün aramızda bulunan Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın, Deniz Baykal ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğluna da sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum