Reklam

ÇTSO VE TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE EMLAK DANIŞMANLIĞI SINAVLARI DÜZENLENDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Sorumlu Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik sınavları gerçekleştirildi.

ÇTSO VE TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE EMLAK DANIŞMANLIĞI SINAVLARI DÜZENLENDİ
10 Ağustos 2020 - 14:53
4-8 Ağustos 2020 tarihleri arasında ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen sınavlara toplamda 57 aday katıldı. Sorumlu Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Odamız, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Ulusal Meslek Standardı hazırlanan ve zorunluluk kapsamına alınan toplam 143 meslek için sürekli talep topluyor ve başvurular yeterli sayıya ulaşınca sınavlar düzenliyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik sınavlarımızda ilk olarak adayların ateşleri ölçülerek kayıt altına alındı. Adaylar daha sonra yazılı ve performans sınavlarına tabi tutularak emlak sektörüne yönelik bilgi ve vizyonlarını ortaya koydu.”dedi.
“BÖLGEMİZDE, NİTELİKLİ İŞGÜCÜ VE HİZMET KALİTESİNİN ARTMASI İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Genel Sekreter Sandal, Motorlu Kara Taşıtları ve Emlak sektörü için belirlenen yeni kriterlere göre daha uygun şartlarda hizmet verecek olan sektör temsilcilerinin taşınmaz ticaretiyle iştigal eden emlak işletmelerinin faaliyetlerine devam edebilmeleri için almaları gereken “Yetki Belgesi” süresinin mevcut Mevzuata göre 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldığını belirterek,Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen adayların Odaya başvurarak bilgi alabileceklerini belirtti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum