Reklam

ÇTSO'DAN ÇOMÜ'YE SOLUNUM CİHAZI DESTEĞİ

ÇTSO'DAN ÇOMÜ'YE SOLUNUM CİHAZI DESTEĞİ
18 Aralık 2020 - 12:24
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ÇTSO) Aralık 2020 ayı son olağan Meclis toplantısı 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 15.00’de Covid-19 salgının tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale’de artan pandemi vakaları nedeniyle hastanelerin talebi karşılamakta sıkıntı çektiğini ifade ederek, “Bu noktada pandemi hastanesindeki ilgili yoğun bakım yatak sayısını 41 adetten 51 adete çıkarmak için çeşitli özelliklerde 16 adet solunum cihazı alımı için çalışma başlattık. Bu alım miktarının yaklaşık %60’ı sizlerin de desteği ile ÇTSO olarak tarafımızca karşılanmıştır” dedi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı olağan Meclis toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Meclisimizin kıymetli üyeleri, Değerli misafirler, Meclis Başkanlık Divanı adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Pek de hayırla yad etmeyeceğimiz 2020 yılının sonuna geldik. Bütçe konuşacağımız bu son Meclis’te aynı zamanda yılın bilançosunu yapıp 2021’den beklentilerimizi dile getirmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bugün aramızda, Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan var. Kahraman Bey bize, çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ziraat Bankası ile başlattığı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’nin detaylarını anlatacak. Kıymetli dostlar, Küresel salgınla hayatın büyük kesintiye uğradığı bir yıl yaşadık, yaşıyoruz. Covid 19 salgını belki de insanlığın son dünya savaşından bu yana gördüğü en büyük meydan okuma oldu. Herkes kendi gücüne, kendi pozisyonuna ve becerisine uygun önlemler almaya çalıştı. Detaylarına girip vaktinizi çalmak istemiyorum, sonuçta dünya şu ana kadar; 73 milyon insanın hastalandığı, 1.6 milyonu aşkın insanın hayatını kaybettiği, İşsizlik oranlarının ikiye katlandığı, Ekonominin yüzde 4 civarında daraldığı bir yılı geride bıraktı. Küresel ekonomide yaşanan kayıpların önemli bir kısmının 2021’de aynı oranda büyüme ile telafi edilmesi olası. Ancak insan kaynağı kaybının ve dünya düzenindeki eksen değişikliğinin olası etkilerinin tüm dünyayı uzun bir süre meşgul edeceği anlaşılıyor.”
“16 ADET SOLUNUM CİHAZI ALIMI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
Aralık ayı Meclis toplantısında Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “İki hafta sonra uğurlayacağımız bu yılda farklı tecrübeler edindik. En önemli tecrübemiz de sağlık olmadan hiçbir şeyin sürdürülebilir olmadığını eminim ki hiç unutmamak üzere akıllarımıza kazımak oldu. En kısa zamanda salgının sona ermesi ve kısıtlamaların kalkması, gerçek anlamda normalleşmeye geçmemiz temennisi ile kısaca son bir ay çalışmalarımız hakkında bilgi vermek ve güncel gelişmeler hakkında fikirlerimi aktarmak istiyorum. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren Yönetim Kurulu Üyelerimiz Özgür-Akın ve Semih Bey’ler Çanakkale Valimizi ziyaret ederek sektörün sıkıntılarını dile getirdiler.”
“Biz de ÇTSO olarak sizlerin de desteği ile bu konuya duyarsız kalmadık. Bildiğiniz gibi salgının baş gösterdiği ilk günlerde Sayın Valimizin önderliğinde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirmiştik. Son dönemde de salgının yayılım hızının artması ve ilimizde yoğun bakım ünitelerinin yoğunlaşmasından dolayı pandemi hastanesi Başhekimi Sn. Prof. Dr. Muammer Karaayvaz Bey ile irtibata geçerek ilimiz pandemi hastanesindeki ilgili yoğun bakım yatak sayısını 41 adetten 51 adete çıkarmak için çeşitli özelliklerde 16 adet solunum cihazı alımı için çalışma başlattık. ÇTSO, Çanakkale Belediyesi, Ticaret Borsası, Çanakkale Müteahhitler Birliği, ÇASİAD ile birlikte bu alım gerçekleşmiştir. Bu alım miktarının yaklaşık %60’ı sizlerin de desteği ile ÇTSO olarak tarafımızca karşılanmıştır. Bu arada bu alımın sayısal olarak aynı bütçe ile daha fazla (neredeyse 2 kat) cihaz almamıza vesile olan Yönetim Kurulu Üyemiz Berkin Karaca’ya huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. Gerek yardım kolisi gerekse bu cihaz alımlarıyla 2020 yılı gider bütçemizin %10’unu salgın ile mücadeleye ayırdık ve şahsım olarak bu konuda huzurluyum ve siz değerli meclis üyelerinin destekleri için teşekkür ederim.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum