Reklam

ÇTSO'DAN BÖLGE FİRMALARINA DIŞ TİCARET DESTEĞİ

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından ilan edilen İşletmelerde Stratejik Yapılanma Mali Destek Programı kapsamında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) yürüttüğü proje ile kurulan “Çanakkale Dış Ticaret Destek Merkezi” Eylül ayı itibari ile firmalara ücretsiz olarak; pazar tespiti, hedef ve sektör pazar analizi, pazar araştırması ile uygulamaya dönük dış ticaret eğitimleri hizmetlerini vermeye başladı.

ÇTSO'DAN BÖLGE FİRMALARINA DIŞ TİCARET DESTEĞİ
01 Ekim 2021 - 11:22
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda GMKA tarafından desteklenen proje ile ÇTSO bünyesinde kurulan merkez faaliyetlerine başlayarak projenin bittiği mayıs ayından bu yana bölgede bulunan 7 firmaya hizmet vermiş durumda.

KURULAN MERKEZ İLE BÖLGENİN DIŞ TİCARET POTANSİYELİ GELİŞECEK
Merkez, ÇTSO’nun dış ticaret konusunda etkinliğinin artırılması; bölgede dış ticaret potansiyelini geliştirecek ve destekleyecek sürdürülebilir alt yapıların oluşturulması amacıyla kuruldu. Çatı kuruluşların etkinliğinin artırılmasına yönelik sürdürülebilir yapıların oluşturulması hedefi ile kurulan merkezde; akıllı tahta, projeksiyon cihazı, 17 adet masaüstü bilgisayar, renkli tarayıcı ve yazıcı, webcam, mikrofon sistemi gibi demirbaşlar alınarak toplantı ve eğitim salonları da oluşturuldu.
Dış Ticaret Destek Merkezinde hali hazırda ihracat yapan firmaları yeni pazarlara taşımak, ihracat yapmaya hazırlanan firmalar için yol haritası oluşturmak ve bu kapsamda destek vermek, ihracat yapmamış ancak ihracat yapma potansiyeli olan firmalar için özendirici danışmanlık faaliyetleri yürütülüyor.

MERKEZ, DESTEK ALMAK İSTEYEN FİRMALARINI BEKLİYOR
Çanakkale Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı ve Çanakkale’de faaliyet gösteren 7 bin 806 üyenin; uluslararası piyasalara doğrudan erişimlerinin sağlanabileceği, yurt dışı pazar trendlerini yakından takip edebilecekleri, uluslararası rakiplerini tanıyabilecekleri, sektörlerinde yaşanan tüketici eğilimlerini görerek daha fazla katma değeri yüksek ürün üretmelerinin teşvik edileceği ve üyelere dış ticaret konusunda her türlü teknik alt yapının sunulacağı merkez, destek almak isteyen firmalarını bekliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum