Reklam

ÇTSO AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı olağan meclis toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

ÇTSO AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
10 Ağustos 2023 - 11:28
ÇTSO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen meclis toplantısına, Meclis Başkanı Osman Okyay başkanlık etti. Meclis Başkan Okyay’ın konuşması ile başladı.
“KAYNAKLARIN RASYONEL ALANLARA YÖNLENDİRİLMESİNİ ENGELLİYOR”
Ağustos Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay;” Türkiye’nin öncelikli hedefinin enflasyonu tek haneye düşürmek olması gerektiğini ve ekonomi politikasının da buna göre çizilmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Çünkü enflasyon karar alma süreçlerimizi zorlaştırıyor, kaynakların rasyonel alanlara yönlendirilmesini engelliyor.
“HEPİMİZİN ORTAK ARZUSU, BU ÜLKEDE FAİZLERİN KALICI OLARAK DÜŞMESİ”
Hepimizin ortak arzusu, bu ülkede faizlerin kalıcı olarak düşmesi. Yatırımların canlanması, üretim kapasitesinin artması. Ancak bununla birlikte enflasyonun düşürülmesi de en az bir o kadar öncelikli bir hedef.
“EKONOMİK GİDİŞATTA GELECEĞE İLİŞKİN BEKLENTİLERİN ETKİSİ REEL OLAYLAR KADAR ÖNEMLİDİR”
Değerli üyeler, Ekonomik gidişatta geleceğe ilişkin beklentilerin etkisi reel olaylar kadar önemlidir. Küresel ve yerel ilişkilerin iç içe geçtiği bir ekonomi dünyasında, yani dünyaya entegre olmuş ekonomilerde, elbette yurt içindeki vatandaşların beklentileri kadar, yurt dışındaki kurum ve özellikle yatırımcıların da ekonomiye dair gözlem ve değerlendirmeleri önem arz ediyor.
İşte bu nedenledir ki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yabancı yatırımcılarla birbiri peşine toplantılar düzenleyerek, ekonomik program ve hedefler konusunda kendilerini bilgilendiriyor.
“HEDEFİMİZ, İHRACAT YAPAN FİRMALARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇARAK ONLARI YENİ PAZARLARLA BULUŞTURMAK”
Hedefimiz, ihracat yapan firmalarımızın önünü açarak onları yeni pazarlarla buluşturmak, bu süreçte yol haritalarının hazırlanmasında destek vermek. Bu girişimimizin tüm ihracatçı üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“İŞ DÜNYASI OLARAK BU MÜCADELEDE NET BİR POLİTİKAYA ACİL İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”
Ağustos Ayı Meclis Gündeminin açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman: “Değerli arkadaşlar, hem iklim olarak, hem de ekonomik olarak sıcak günlerden geçiyoruz. Tüm dünyanın gündeminde küresel ısınma problemi ve sınırlandırılması ile ilgili çalışmalar var. Ancak enflasyon Ülkemizde diğer Ülkelerle açık ara çok yüksek seyrediyor ve iş dünyası olarak bu mücadelede net bir politikaya acil ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.
“BİRLİK BERABERLİK ÇOK ANLAMLI”
13 Temmuz’da Gazi Meclisimizde Çanakkale Milletvekillerimizi ziyaret ettik. Sayın İsmet Güneşhan’ın şehir dışında bir programı sebebi ile bulunamadığı ziyaretimizde diğer üç vekilimiz Ayhan Gider Bey, Özgür Ceylan Bey ve Rıdvan Uz Bey ile aynı anda görüştük. İlimizi temsil açısından bu birlik beraberlik çok anlamlı ve sürekli olacağına dair inancımız da tam.
Aynı gün Çanakkale eski milletvekilimiz ve şimdi RTÜK Üst Kurul Üyesi olan Sayın Mehmet Daniş ile AK Parti Genel Sekreteri kıymetli hemşehrimiz Sayın Fatih Şahin’i ziyaret ettik. Siyasetten uzak, ortak sevdamız Çanakkale için birlik beraberliğin önemini vurguladık” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum