Reklam

ÇTSO 2021 YILI ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’da 2021 yılının son toplantısı olan Aralık Ayı Meclis toplantısı dün gerçekleşti. Meclis Başkanı Osman Okyay’ın zoom üzerinden online katıldığı toplantıya Meclis Grup Başkanvekili Turgay Kılıç başkanlık yaptı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Meclis Başkanvekili Turgay Kılıç, ekonomik değerlemelerde bulundular ve kur ile ilgili açıklamalar yaptılar.

ÇTSO 2021 YILI ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
23 Aralık 2021 - 11:04
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yılın son meclis toplantısını, Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya, dileyenler zoom üzerinden online bir şekilde, dileyenler ise meclis salonundan katılım sağladı. Meclis Başkanı Osman Okyay’da online olarak toplantıya katılan isimler arasındaydı. Meclise ise Meclis Grup Başkanvekili Turgay Kılıç başkanlık etti. Kılıç’ın ekonomik değerlendirmelerinin ardından Başkan Semizoğlu, kürsüden açıklamalarda bulundu. Mecliste üzerinde en çok durulan konu ise son günlerin ana gündem maddesi Dolar ve Euro kuru oldu.
“EKONOMİK İSTİKRARSIZLIK OLUŞTU”
ÇTSO Meclis Başkanvekili Turgay Kılıç, “Uzun zamandır ülkemizde dolar ve Euro kurunun, sağlıksız yükselişleri neticesinde, kimi sektörler, sürdürülemez hale geldi ve ekonomik istikrarsızlık oluştu. Ülke olarak bu konudan çok yara aldık. Girdi maliyetlerimiz, taşınamaz oranlara yükseldi. Her sektörde fiyat yükselişleri oluştu. Bunun neticesinde, hep birlikte şu anda enflasyon ile mücadele eder olduk. Bu durum sadece ülkemize has bir durum değil” değerlendirmesinde bulundu.
“KÖPRÜ GERÇEKTEN HEPİMİZ İÇİN BİR UMUT IŞIĞI GİBİ DOĞUYOR”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Kriz veya daralma ilimizde, Anadolu’nun diğer illerinden emin olun ki daha yavaştır. Köprünün büyük bir ivmesi var. Ezine Gıda İhtisas, şu anda satılacak parsel kalmadı. Meyvecisinden, mandıracısına 60-65 fabrika, kanun gereği 3 sene içerisinde burada inşallah üretime geçecekler. Bu geçtikten sonra beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışanlar ile Çanakkale ekonomisine ciddi bir katkı olacak. Bunun en büyük nedeni ise köprü. Çanakkale artık ulaşılabilir bir il. Köprü gerçekten hepimiz için bir umut ışığı gibi doğuyor.
“TÜM YETKİLİ ARKADAŞLARIMIZ İLE GÖRÜŞÜYORUZ”
Kurun artışından dolayı, haberlerde izliyoruz, Edirne Keşan’ın, Artvin’in, sınır illeri olmasından dolayı yurt dışındaki komşularımızın, kurdaki avantajlarından dolayı ülkemiz adeta Açıkhava AVM’sine döndü. Köprüden sonra Çanakkale’nin bu pastadan pay alabilmesi için biz de tanıtımlara başladık. Bütün Çanakkale’de turizm ile ilgili tüm yetkili arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. Sofya’da önümüzdeki günlerde etkinlikler gerçekleştireceğiz.

“FAİZ DÜŞTÜ AMA KULLANABİLEN VAR MI?”
İnşallah önümüzü gördüğümüz sürece biz üretici olarak, üretmeye devam edeceğiz. Faizler düştü de hangi banka kredi veriyor. Üreteceğiz diyoruz, üyelerimiz geliyor, özellikle kamu bankaları, normalde kullanabilmeleri gereken kredileri kullanamıyorlar. Yatırım, ihracat diyoruz. Üretim diyoruz. Biraz da faiz düştü ama kullanabilen var mı? Aramızda çok az olduğunu görüyorum.
“ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUZ”
Biz iş dünyası olarak önümüzü görmek istiyoruz. Biz aldığımızı alıp, çalışanımızın maaşını ödeyelim. Tedarikçimize ücretini verelim. Biz üretimimize devam etmek istiyoruz. İnşallah son 3-4 gündür dolar kuru durdu. İnşallah böyle de devam eder. Ben 30 yıldır üreten bir kardeşinizim. Önümü gördükten sonra biz ticaretimize devam ederiz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum