Reklam

ÇOMÜ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ'NİN MEZUNİYET TÖRENİ ONLİNE YAPILDI

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemini pandemi sebebiyle uzaktan eğitimle tamamlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) 2019-2020 dönemi (4. dönem) mezunları için uzaktan/online mezuniyet töreni düzenlendi.

ÇOMÜ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ'NİN MEZUNİYET TÖRENİ ONLİNE YAPILDI
04 Temmuz 2020 - 13:04

Siyasal Bilgiler Fakültesi 2019-2020 dönemi Mezuniyet Töreni, fakültenin web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

Mezuniyet töreni online yapılmakla birlikte tören eş zamanlı olarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Fakültenin Cemil Meriç Toplantı Salonunda;  ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, COMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Pelin Kanten, Fakültenin akademik ve idari personeli ile Çanakkale de bulunan 4. Dönem mezun öğrencileri ve öğrenci yakınları katıldı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 80, İşletme Bölümünden 20 ve İktisat Bölümünden 30 olmak üzere toplam 130 öğrencinin mezun olduğu tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

“ÇOMÜ’LÜ OLMAK; ÇALIŞKAN, OLGUN, MEDENİ, ÜRETKEN OLMAK DEMEKTİR”

SBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, “Araştırma üniversitesi olma yolunda hızla yol alan “Dünya Kafalı, Türkiye Yürekli Fakülte” özsözüyle özdeşleşen Fakültemizin gelişmesinde değerli katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a teşekkürlerimi sunarım. Dört bölümde 1775 öğrencisi, %100 dolulukta 410 kontenjanı olan Fakültemiz hem hijyen koşulları hem donanım hem de eğitim ortamı açısından 2022-2021 eğitim-öğretim yılına hazırdır. Öğrenci merkezli ve öğrenci odaklı yükseköğretim anlayışımız; hizmet odaklı yönetim yaklaşımımız; hepsi birbirinden değerli akademik ve idari personelimizle öğrencilerimize lisans ve lisansüstü eğitimde kalite konusunda iddialıyız. ÇOMÜ’lü olmak; Çalışkan, Olgun, Medeni, Üretken olmak demektir ” dedi.

“İNANDIĞI GİBİ YAŞAYAN VE BU İNANÇLA HAREKET EDEN BİREYLER OLUN”

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün yeni mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurlamanın heyecanı, telaşı ve memnuniyetini bir arada yaşamaktayız. Yaşamınızın bir dönemini kapatıp yeni bir dönemi açmaktasınız. Çalışkanlığın, dürüstlüğün ve üretkenliğin bir değer olduğunu bilen, zorlukla mücadeleden korkmayan, inandığı gibi yaşayan ve bu inançla hareket eden bireyler olun. Bu çerçevede tüm katılımcılara rektörümüz sayın Prof. Dr. Sedat Murat adına hayırlı olsun diyorum.”

Fakülte birincisi olan Melisa Sumel konuşmasında “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmanın haklı gururu içerisindeyim. Bundan sonraki yaşamımda okulumda gördüğüm bilgilerin ışığında her zaman elimden geldiğince mesleğimin gerekliliklerini yerine getirmeye çalışacağım, hep daha iyisini yapmaya gayret göstereceğim. Umarım hayallerimi gerçekleştirebilir, hedeflerime layıkıyla ulaşabilirim. Bundan sonraki dönemde de ÇOMÜ ailesi olarak desteklerinizi esirgemeyeceğinizi, hep arkamda olacağınızı bilmenin huzuru içerisinde yoluma devam edeceğim.” diyerek emeği geçen tüm hocalarına teşekkür etti.

2019-2020 döneminde ilk mezunlarını veren İşletme Bölümü Öğretim Üyelerinden; Prof. Dr. Gülten Gümüştekin, Doç. Dr. Pelin Kanten, Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ve Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil birer kısa konuşma yaptılar.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE TEKNOPARK TARAFINDAN HAZIRLANAN HEDİYELER SUNULDU.

Fakülte adına, 2019-2020 mezun öğrencilerine hazırlanan mektup Fakülte Sekreteri Deniz Aydın tarafından okunduktan sonra, online ve sosyal mesafeli mezuniyet töreni, temsili kep atma görüntüsü ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç