Reklam

ÇOMÜ'DEN HATAY'A UZANAN YOLCULUK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ÇOMÜ'DEN HATAY'A UZANAN YOLCULUK
22 Kasım 2023 - 11:22
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü deprem bölgesini unutmayarak “Bir Kitap Bir Mektup” Projesi kapsamında, 5 – 10 Kasım tarihleri arasında Hatay’da miniklerle bir araya geldi. Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Sosyal Sorumluluk Proje ekibi Hatay’a 2 kütüphane iyileştirmesi için yola çıktı. Ekip, proje kapsamında 4 okul, 2 bin 275 öğrenci ve 1 konteyner kentte yaşayan; depremden etkilenen vatandaşların yüreğine dokundu. Antakya/ Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi, Hatay Akhisar 125. Yıl İlköğretim Okulu, Antakya/ Sümerler Ortaokulu, Kırıkhan/ Yunus Emre İlkokulu ve İskenderun/ Üsküdar konteyner kentte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından başlatılan “Bir Kitap Bir Mektup” projesi ile toplanan 6 bin kitap iletildi ve etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında yüz boyama, balon aktiviteleri, okul duvarlarının renklendirilmesi çalışmaları ile miniklere eğlenceli dakikalar yaşatıldı.  Kolunsağ Muflon Sanayi tarafından Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğüne gönderilen pantolonlar, ekipler tarafından paketlenerek deprem bölgesinde bulunan ailelere ulaştırıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın proje ile ilgili olarak “Haziran ayında Bir Tutam Bilim Bir Tutam Şenlik projesi için gittiğimizde orada yaşayan miniklere tekrar geleceğimize dair söz vermiştik. Çok kısa bir sürede tekrar organize olarak yeni bir proje olan “Bir Kitap Bir Mektup” projesi kapsamında sözümüzü yerine getirdik. Yaşanan felaketi hiçbir zaman unutmayacağız. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü olarak her zaman tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum