Reklam

ÇOMÜ-ADVENCERS TEKNOFEST 2021'DE FİNALDE YARIŞIYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Disiplinlerarası Biyomühendislik ve Malzeme Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Erdi Buluş’un Takım Liderliği yaptığı Gülseren Sakarya Buluş ve Sefa Güler’in yer aldığı ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı, Teknofest 2021 ve Take Off 2021’de Üniversitemizi temsil ederek finale kaldı.

ÇOMÜ-ADVENCERS TEKNOFEST 2021'DE FİNALDE YARIŞIYOR
22 Eylül 2021 - 11:34
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım Kategorisi, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Engelli Dostu Kategorisi ve Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisine katılan ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı finale kalan takımlar arasında yerini aldı.
FİNALDE ÖN SIRALARDALAR
TEKNOFEST 2020’de “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım” kategorisinde “Yerli Üretim Elektro-Eğirme (Elektrospinning) Cihaz Üretimi” adlı proje ile Türkiye 3.’lüğü kazanan ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı Teknofest 2021’de aynı kategoride finale kalan 52 proje arasından 3 proje ile başarı sağladı.
“Android Tabanlı Taşınabilir Akıllı Diyaliz Cihazı, Ödem Giderici ve Zararlı Toksinleri Tutabilen Nanoteknolojik Filtre Üretimi” adlı proje ile 91 puan alarak  1. sırada,
“Ağızda Eriyebilen Doğal Protein Kaynaklı Yenilebilir Nanoşerit ve Üretim Yöntemi” adlı proje ile 87 puan alarak  2. sırada,
“Mikro ve Nanoteknolojik Lif Üretim Cihazı” adlı proje ile 81 puan alarak 23. sırada yer aldı.
ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı, “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Engelli Dostu” kategorisinde ise finale kalan 34 proje arasında “Kontrollü Biyoemilebilir, Diş Dokusu Onarıcı, Diş Eti Kanamalarını Durdurucu Diş Macunu” adlı proje ile 91 puan alarak  4. sırada yer aldı.

“Yeni Nesil Nanoteknolojik Cilt Maskesi ile Yaşlanmayı Geciktir” adlı proje ile 84.50 puan alarak, “Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Projesi” kategorisinde finale kalan 35 proje arasından 11. sırada yer aldı.
ÇOMÜ-ADVENCERS TAKE OFF ULUSLARARASI GİRİŞİM ZİRVESİNDE
Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı (T3 Vakfı) ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ortaklığında üçüncü kez düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesinde ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı seçildi.
ÇOMÜ-ADVENCERS Takımı TEKNOFEST 2021’de yer alan projeleri ile İstanbul'da düzenlenecek Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde 84 ülkeden 900 başvuru arasından seçici kurul tarafından seçilen 100 proje arasında Sağlık Teknolojileri alanında sunuma hak kazandı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum