Reklam

ÇOBİLTUM'A MUHTARLAR VE ÜRETİCİLERDEN ZİYARET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOBİLTUM-Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve muhtarlar tarafından ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında yapılan toplantı ve geziye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOBİLTUM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fırat Alatürk ile akademisyenler ve üreticiler de katıldı.

ÇOBİLTUM'A MUHTARLAR VE ÜRETİCİLERDEN ZİYARET
12 Aralık 2023 - 11:34
Ziyaret kapsamında yapılan toplantı ve geziye Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Lapseki MYO Müdürü Doç. Dr. Engin GÜR, ÇOBİLTUM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fırat Alatürk ile Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sezer, Zeytinyağı Analizleri Danışmanı Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu, akademisyenler ve üreticiler de katıldı.
Toplantıda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin tarihçesinden bahseden Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Lapseki ilçesi ile yürütülen iş birliklerinin önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Erenoğlu “Üniversitemiz merkez laboratuvarı, tarım ve gıda sektörüne yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten; bitkisel ve hayvansal üretim, gıda işleme ve kalite kontrol gibi alanlarda çalışmalar sürdüren önemli bir merkezdir. Laboratuvarımızda, Lapseki ilçesinin tarım ve gıda sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlamak amacıyla tarım ve gıda güvenliği ile analiz ve kalite kontrol gibi konularda çalışmalar yürütülmektedir” dedi.
Yerel yönetimlerle iş birliğinin önemini çizen Dr. Öğr. Üyesi Fırat Alatürk “İlçemizin muhtarlarıyla iş birliği yaparak, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütmeyi planlamaktayız” diyerek Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde sunulan toprak ve bitki analizleri, tarımsal sulama suyu analizleri ve zeytinyağı analizleri hizmetleri hakkında bilgi verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum