Reklam

ÇLİ Dekapaj Sezonunu Açtı

ÇLİ Dekapaj Sezonunu Açtı
05 Nisan 2013 - 19:41

Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyitleri İşletme Müdürlüğü tarafından yeni dekapaj sezonunun açılışı nedeniyle tesislerde ÇLİ Müdürü Nizamettin Özbek'in ev sahipliğinde verilen yemeğe Kaymakam Yakup Tat, Askerlik Şubesi Başkanı Üst.İsmail Can, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yıldız, C.Başsavcısı Umut Mermi, Çan Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak, ÇLİ Müdür yardımcıları Cengiz Çelebi ve Mehmet Aydın,  daire amirleri, AK Parti Çan İlçe Başkan Yardımcısı Saffet Sedef ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Maden-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Nurettin Köse, İşyeri Temsilcisi Zafer Maraşlı, ÇLİ personeli ve işçiler katıldı.

İşçilerin yemek yediği bölümde Yunus Emre Camii İmam-Hatibi Erol Karakaya, protokolün yemek yediği bölümde de Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak tarafından yemek duası yaptırıldı.

ÇLİ Müdürü Nizamettin Özmek 2013 dekapaj sözenonun açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada:

     “Çan Linyitleri İşletme Müdürlüğü yıllık 2.300.000 ton kömür üretimi ve 21.000.000 m3 dekapaj işi yapan Çan'ın üretime yönelik en önemli kurumlarından biridir.  İşletmemizin çalışma faaliyetleri yıllık hazırlanan iş programı çerçevesinde belli bir plan dahilinde yürütülmektedir. Bu kapsamda 2013 yılı Nisan ayında, kömür damarı üstündeki örtü tabakasının kazılıp kaldırılarak, kömürsüz alanlara taşınması işlemi demek olan dekapaj çalışmaları yoğunlaşarak devam edecektir kömür damarı üstündeki örtü tabakasının kazılıp kaldırılarak, kömürsüz alanlara taşınması işlemidir.  Bu üretim; kurum çalışanlarıyla birlikte, taşeron firmalarda da çalışanlarla gerçekleştirilmektedir. İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde toplamda çalışan 850 personel vardır. Tüm personel iş sağlığı ve güvenli açısından her türlü tedbir alınarak istihdam edilmektedir. Çan Linyit işletmesi çalışan personel sayısıyla da, ilçemizin önde gelen kurumlarındandır.  Dekapaj işlemi kömür çıkarımında çok önemli bir yere sahip olduğu için, her yıl Nisan ayında dekapaj sezonuna; kazalardan ve diğer sıkıntılardan uzak, verimli bir yıl geçirmek için işletmemizde kurban kesilerek başlanmaktadır. Kesilen kurbanımızı, kurum çalışanı ve taşeron çalışanı olarak ayırmadan; tüm çalışanlarımızla ve Çan'ı temsil eden değerli dostlarımızla yemek bizleri mutlu etmektedir.  Bu vesile ile 2013 yılı iş programının İşletmemizdeki tüm çalışanlar adına kazasız ve sorunsuz, iş programıyla uyumlu bir yıl olarak geçmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum. “ dedi


YORUMLAR

  • 0 Yorum