Reklam

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINDA, GÖREV DEĞİŞİMİ

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığında, görev değişimi yaşandı.

08 Aralık 2021 - 10:11
Ali Uyanık, Merkez İlçe Başkanlığı görevinden ayrılırken, yeni Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte oldu. İlçe Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasında, Ali Uyanık “Sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmış bulunuyorum. Eksiklikler olabilir. Bunların hepsi benim sorumluluğumdaydı” ifadelerini kullandı. Yeni Başkan Erte ise “Bir değişim gerekli oldu. Bu değişimin nasıl olacağını hep düşündük. Çok zor bir görev aldığımızı göreceksiniz” dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanlığında, bayrak değişimi yaşandı. Sağlık sorunları dolayısıyla görevinden ayrıldığını belirten Ali Uyanık’ın yerine Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte oldu. Yönetim kurulu üyelerinin ve örgütün kararının etkili olduğu belirtilen başkanlık için Süleyman Erte, “Örgütümüz bana Merkez İlçe Başkanlığı yönünde bir değişimde bulundu” dedi.
“SAĞLIK SORUNLARIN NEDENİYLE AYRILMIŞ BULUNUYORUM”
Eski CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık istifa kararı ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevimden, sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmış bulunuyorum.
Dün itibariyle yaptığımız toplantıda, geldiğimiz bu noktada, en sağlıklı kararın bu olduğunu arkadaşlarım ile paylaştım. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetiminde, bir değişim söz konusu değildir. Dışarıdan bir katılım olmayacak. İlçe başkanlığı noktasında, iki dönemdir beraber görev yaptığımız, daha önceki dönemde, 2 dönem Kumkale belediye başkanlığı yapmış bir eğitimci, Süleyman Erte, sağ olsun bu süreçte bizleri yalnız bırakmadı ve bu görevi kabul etti.
“EKSİKLİKLER OLABİLİR”
Göreve geldiğimiz 2 Şubat 2020 tarihi itibariyle, görev yaptığımız ilçe yöneticilerim, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, çok değerli il yönetimimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimizin emekleri ile elimizden geleni yaptık. Eksiklikler olabilir. Bunların hepsi benim sorumluluğumdaydı. Bunları üzerime alıyorum.
Ancak geldiğimiz noktada, ülkemiz seçim psikolojisine girmiştir. Artık seçim birinci gündem maddesidir. Seçim havasına girilmiş bu dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi kendisinden beklenen dinamik, açık, parti kültürüne sahip çıkan anlayışı önümüzdeki günlerde, il yönetimimizle, onların önderliğinde, el ele götürecektir.
Bu bir ayrılık değil, zorunluluktan kaynaklanan bir görev değişimidir. İçimizde herhangi bir şekilde sağa, sola çekilecek bir durum yoktur” dedi.
“BİR DEĞİŞİM GEREKLİ OLDU”
Yeni CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, “Ali Uyanık Başkanımızın 1 yıldır süren sağlık sorunları nedeni ile bir değişim gerekli oldu. Bu değişiminde nasıl olacağını hep düşündük. Örgütümüz bana Merkez İlçe Başkalığı yönünde bir değişimde bulundu. Bende örgütün birlikteliği önemli diyerek, herkes bu yolda mücadeleye devam edecek ve bir ayrılık olmayacaksa bende bu görevi süremiz bitinceye kadar devam ettirmek amacı ile kabul ettim.   Bu anlamda çok zor bir görev aldığımızı göreceksiniz.

“BIRAKMA ANLAMINDA ASLA BİR ŞEY DÜŞÜNMEYELİM”
Ülkemiz zor koşullardan geçiyor, ekonomi günden güne daha kötüye gidiyor. Biz de Çanakkale esnaf ziyaretlerimizde ülkenin ne kadar zor durumda olduğunu görüyoruz. Bizde bunun seçim sathında daha başarılı bir halde devam ettirmek için CHP örgütleri olarak varız ve biriz. Bir önemli konu daha var. Bu da Ali Başkanın sürekli bizim yanımızda olacağı. Bırakma anlamında asla bir şey düşünmeyelim. Sadece onun bugünkü sağlık problemlerinin ötelemiş olduğu bit görevi vardı bunu kaldıramıyordu. Bizde bunu gördük ve bu amaçla bu görevi kabul ettik.
CHP’de asıl olan kişiler değildir, partinin Cumhuriyet’in kurucu ilkesini sürdürmektir. Bizimde görevimiz nasıl bu ülke 1923’te Cumhuriyet kurulduysa bizimde görevimiz Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 2023’te CHP’yi birinci parti yaparak Cumhurbaşkanlığını kazanmak ve ülkeyi parlamenter sisteme yeniden döndürmek” ifadelerinde bulundu.
ÖNSEÇİM İLE İLGİLİ UYANIK DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU
“Ön seçim olmalı mı?” sorusuna, Ali Uyanık “Partinin kültürü çok sesliliktir. Bununda yolu temsilcileri, üyelere sorarak, kamuoyuna sorarak, belirlenmesidir. Bunun da yolu önseçimdir. Anketler yapılır. Genel merkezin takdiri ile bunlar yapılır. Çanakkale’de biz bunun sonuçlarını 2019 seçimlerinde, gördük. İl belediye başkanlığında Türkiye’de en yüksek oyu aldık. 4 aday adayı vardı. Belediye Başkanlığı için 4 aday adayı vardı. Bir aday vardı. Önseçim bunun sadece küçük bir şeyidir. Türkiye’yi tek adamdan çıkaracak zihniyet, buradan başlayacaktır. Ceketin ilk düğmesi doğru iliklendikten sonrası çok daha şık olacak. Genel merkez seçim havasına girdiğinde, kamuoyunun vicdanı ile değerlendirilir” yanıtını verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum