Reklam

CHP'Lİ CEMAL MANTAR'DAN BÜLENT TURAN'A TÜRK BAYRAĞI CEVABI!

Türkiye 28 Mayıs'ta tarihi bir seçime gidiyor. Seçime kısa bir süre kala siyasi partiler de vatandaşlara ulaşmaya, destek istemeye, ziyaretlerine devam ediyor. Türkiye Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir seçim gerçekleştirecek.

CHP'Lİ CEMAL MANTAR'DAN BÜLENT TURAN'A TÜRK BAYRAĞI CEVABI!
27 Mayıs 2023 - 11:12
CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar da yaptığı açıklama ile Bigalılardan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi. Mantar, Biga'da partisinde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve önceki dönem Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın Türk Bayrağı dağıtılması ile ilgili eleştirilerine de yanıt verdi. Mantar ayrıca Bigalıları oy kullanmaya davet etti.
"BİZ İNANIYORUZ, HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"
Seçimi kazanacaklarına inandıklarını söyleyen CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar; "Seçimin ilk turunda biz ekonomik sorunları gündeme getirdik ve bu sorunları çözecek, ülkemize refahı getirecek, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek çözümlerimizi anlattık. Ama maalesef vatandaşlarımızın bir kesimi kara propaganda çalışmalarıyla bir beka sorunu olacağına inandırıldı. Türkiye tarihinin en karanlık propagandasının yapıldığı, vatandaşların birbirlerine düşürüldüğü, bir ülkenin cumhurbaşkanı adayının diğerine terörist dediği, kara propagandaların yapıldığı, montaj videoların mitinglerde gösterildiği, devletin imkanlarıyla seçim propagandası yapıldığı, devletin kanalının muhalefete kapatıldığı bir seçim süreci yaşadık. Maalesef vatandaşlarımızın bir kısmı bu kara propagandadan nasibini aldı. 20 kanalda Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları yayınlanırken, tek bir kanalda cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşa ulaşmaya çalıştı. Bu kadar adil olmayan bir seçim yarışı varken, biz yine de vatandaşımızın sağ duyusuna, iradesine, demokratik ve adil olandan yana hareket edeceğine inanıyoruz. Bu seçim, iki adaydan birini seçme değil, iki farklı yönetim anlayışından birini seçme yarışı olacak. Çanakkale'de biz yine sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu birinci çıkaracağız ve inanıyoruz ki pazar sabahı yeni bir dönemin kapılarını hep birlikte aralayacağız. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

"VATANINI SEVEN SANDIĞA GİTSİN"
İlk tura büyük bir beklentiyle girdiklerini, sonucun başta bir umutsuzluk yarattığını, ancak zamanla vatandaşların seçime gitme konusunda isteklerini yeniden göstermeye başladıklarını dile getiren Mantar; "Biz seçimlerin ilk turuna yüksek bir beklentiyle girdik. Biz kazanamadık ama Cumhur İttifakı da kazanamadı. İlk turun sonunda  bizim seçmenimizde bir üzgünlük yaşandı. Ama sahada toparlanma gerçekleşti. İnsanlarımız umutlu. Sandığa gitme aşamasında bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. YSK açıkladı. Yurtdışında 1 milyon 902 bin 417 oy kullanıldı. Gümrüklerde oy kullanma devam ediyor. İlk turda gümrüklerde kullanılan oylar dahil 1 milyon 839 bin oy kullanılmıştı. Demek ki sandığa gitme konusunda kimse umutsuz değil. İktidar kanalıyla toplumda korku yaratılarak bizim seçmenimizin sandığa gitmesi engellenmeye çalışılıyor. Biz Atatürk'ün bizlere yüklediği sorumlulukla, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak isteğiyle, ülkemizin, topraklarımızın, ekonomimizin bağımslızlık ruhuna uygun şekilde yönetilmesi inancıyla,  Türk Bayrağımızın göklerde bağımsız bir şekilde dalgalanabilmesi için mücadelemizi son ana kadar sürdüreceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Biga'da tüm ıslak imzalı belgeleri topladık. Sandık başlarında herhangi bir sorun yaşanmaması için mücadele ettik. Pazar günü de koşullar ne olursa olsun bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu da açıkladı. Vatanını seven sandığa gitsin. Sandığa giren her oy bizim namusumuzdur. Her oy sandığa girdiği gibi çıkacaktır. Bizler katılımın ilk turdan daha fazla olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
TÜRK BAYRAĞI TARTIŞMASI
Seçim çalışmaları için Biga'ya gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın eleştirilerine de yanıt veren Mantar; "Ak Parti, Çanakkale'de bir vekilini kaybetti. Halkımız Millet İttifakı'ndan yana tavrını koydu. Çanakkale'de toplumu germeye yönelik yapılan açıklamaların vatandaşlarımız tarafından kabul görmediği, huzur ortamını bozacak hiçbir açıklamanın karşılığının olmadığı açıkça ortaya çıktı. Buna rağmen bugün Ak Partili Bülent Turan bir açıklama yapmış ve bizim Türk Bayrağı dağıtmamız konusunda bir şeyler söylemiş. Ben CHP'nin İlçe Başkanı olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Allah'a şükür göreve geldiğimizden beri her yıl şanlı bayrağımızı dağıttık. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz sayın Turan? Siz takip etmiyorsanız, partinizin yöneticileri biliyor bu durumu. Biz her yıl Türk Bayrağı dağıtıyoruz. Biz milliyetçiliği ayaklarımızın altına hiç almadık. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak da kimsenin haddi değil. Bize laf yetiştireceğinize gelseydiniz de beraber dağıtsaydık. Biga'da ve Çanakkale'de bu kirli siyasetin karşılık bulmadığını görmüyor musunuz? Ben üzülerek izliyorum. Seçimler bitecek, yine biz Biga'da her siyasi partinin temsilcisi olarak yüzyüze bakacağız. Siz konuşup gideceksiniz. İnsanlara bu kötülüğü yapmayın. Bu bir seçim. Halk kimden yana oyunu kullanırsa, kimi isterse onu seçecek. Diğerleri de çıkan sonuca saygı duyacak. Ama bu tür kirli söylemlerle Biga halkını germeyin lütfen. Bizler Biga'da sağlıklı bir seçim ortamı istiyoruz. Karşılıklı saygı çerçevesinde, vatandaşların demokratik bir şekilde oyunu kullandığı, sakin bir seçim ortamı istiyoruz. Yarın bir gün siyasetle ilgili görevlerimiz biter. Biz burada yüzyüze bakacağız, birbirimizle alışveriş yapacağız. Burada doğduk, ölene kadar Allah nasip ederse yine burada yaşayacağız. Kim hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, neşemizde de hüznümüzde de aynı duyguları paylaşacağız. Lütfen insanımızı birbirine düşürecek açıklamalar yapmayın. Üzücü şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum