Reklam

CHP'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı'nda büyük bir katılım ile devir teslim töreni yapıldı.

19 Ocak 2023 - 17:02
Metin Ümit Ural'ın Milletvekilli adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan İl Başkanlığı makamına, yürütme kurulunda yapılan oylama sonrasında eski il sekreteri Sabiha Güler Koçer atandı.
Devir teslim törenine CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Eski İl Başkanı Metin Ümit Ural, İlçe Başkanları, CHP'li Belediye Başkanları İl ve İlçe Yöneticileri, İl ve İlçe kadın ve Gençlik kolları Yöneticileri, Eski İl başkanları ve partililer katıldı. Törende bir konuşma yapan Eski İl Başkanı Metin Ümit Ural; "34 aylık il başkanlığım süresince görevimi laikiyle yapmaya çalıştım. Biliyorsunuz CHP 100 yıllık bir çınar ve ilk seçimlerde de iktidar olacak köklü bir partidir. Tüm dava arkadaşlarımın iktidar için çalıştıklarından hiç kuşkum yoktur. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisidir ve koltuklar gelip geçici makamlardır. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu bayrağı en iyi şekilde taşımak tüm Cumhuriyet Halk Partililer için en büyük önemi arz eder. En kısa zamanda yapılacak olan tüzük değişikliği ile de dav adamları sürekli bir değişim ile bir çok şey değişecek ve yine asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Biliyorsunuz Genel Başkanımız çok ciddi bir mücadele içerisindedir. Adalet yürütüşüyle Ankara'dan İstanbul'a yürümüş, Adalet Mitingi ile taçlandırılıp Adalet Kurultayıyla geleceği inşa etmeye karar vermiştir. Geleceği inşa etme çabasında büyüyemediğimiz için dostları ile birlikte İktidar olma yolunda çok büyük bir adım atmıştır. Buna biz bir demokrasi mücadelesi, buna biz bir hak hukuk mücadelesi diyoruz. İşte bu kararın sonucunda  yeni göreve atanan İl başkanımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
CHP'NİN ÇANAKKALE TARİHİNDE BİR İLK
Yani göreve atanan Sabiha Güler Koçer ise yaptığı konuşmada; "Biliyorsunuz ki bu bir bayrak yarışı. Bayrağı teslim alanın omuzlarındaki yük çok daha büyük. Bir öncesinden daha ileri bayrağı taşımak için çok daha fazla çalışması gerekiyor. Son yaptığımız kongre ile seçilmiş bir il yöneticisi olarak çok aldığım sorumluluğun bilinciyle çok daha fazla çalışacağım ve partimizin Çanakkale'de ki tarihinde bir ilk olan kadın bir İl Başkanı olarak kadınlarımız içinde ayrı bir yere sahip. Kadınlara siyasette daha çok yer verilmesi bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti yöneticilerime teşekkür ediyorum. Önümüzde Türkiye'nin beka sorunu olan bir genel seçim var, herkesin umudu biziz, çünkü biz halkın partisiyiz biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu bilinçle gece gündüz, omuz omuza çalışarak herkesi kucaklayacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız. Genciz ve kıymetli gençlerimiz enerjimiz var. Hiç bir partilimizi ayırmadan, ötekileştirmeden hep beraber çalışacağız. Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa taşıyacağız. Hiç Şüphem yok ki Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz ve getirmeliyiz. Geliyor Gelmekte olan diyerek katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum