Reklam

ÇANLI SANATÇILAR İLK GÖSTERİLERİNİ YAPTI

ÇANLI SANATÇILAR İLK GÖSTERİLERİNİ YAPTI
25 Mart 2023 - 12:17
Bir süredir sanat anlamında hazırlıklar yapan ayrı kategorilerde ki sanatçılar, aynı amaç için birleşti. COVİD virüsünün ülkemizi sarmasından bugüne kadar, sahneler çok uzun süreliğine kapatılmış ve sahne sanatları durdurulmuştu. Sahnelerin, çeşitli önlemlerden sonra açılması neticesinde tiyatroya hasret kalan konuklar tiyatroların ve sinemaların yolunu tuttular. COVİD’ten önce; bölgenin en aktif topluluğu olan Morris Tiyatro Sanat Topluluğu sahneler açıldıktan sonra bir süre çalışmalarını İstanbul’da devam ettirdi. 2023 yılına girmeden bir ay önce Morris Sanat kurucusu Çan’a gelerek hazırlık süreci için adımlar atmaya başladı.
ÇANLI SANATÇILAR SAHNELERDE
Yıllarca Çanakkale’nin ilçelerinde duvar ressamlığı ve dövme sanatı yapan Rabia Yumuşak’ta yakın bir zaman diliminde Çan’a gelerek Ra Tattoo Stüdyo’sunu açmıştı. Aynı zamanda Atölyem Kültür Sanat kurucusu Mehmet Regaip Göktaş çalışmalarını bir süre dışarıda sürdürdükten sonra Çan’a geri geldi. Sanatçılar el ele vererek kendi oyunlarını hazırlayana kadar dışarıdan profesyonel ekip getirerek Çan’da gösteriler yapmayı planladılar ama ilk gösterilerini kendi oyunlarıyla sahnelediler. Üniversitelerin kapalı olmasından kaynaklı ilk aşamada, Çan’da ilk ve ortaokullarda tanıtımları başlattılar. Başta Çanakkale ilçeleri olmak üzere turne planı hazırlığı yaparken ilk gösterilerini, Çan 75.Yıl Murat Köse İlkokulu’nda gerçekleştirdiler.
YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDILAR
Hayalleri olan bir ressam çocuğun, güzel doğanın güzel ağaçlarını resim yapraklarına, bulduğu her kağıda dökerek kendine oluşturduğu resim köşesinde sergilemektedir. Dürüstlüğün ve disiplinli çalışmanın vurgulandığı oyunda, doğa ve hayvan sevgisi de birleşince izleyen tüm çocukları güzel hayallerle buluşturuyor. Ekibin ilk gösterileri çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
EKİBE ÇAN ESNAFINDAN DESTEK
Dışardan gelen ekiplere ve Çan’da bulunan ekibin oyun hazırlığında; Sergis Otel, Ra Art Stüdyo, Çay Vagonu, Söylen-tea Kafe, Ece Organizasyon ve Çiçekçilik’ten destek eksik olmadı. Sanatçılar yıllar sonra kaldığı yerden devam etmenin heyecanını yaşarken, gelen destekler neticesinde etkinliklerin daha hızlı büyüyeceğini gösteriyor. Ekip, destek veren herkese teşekkür ederken, “Hayalleri olmalı insanların, sanat bunun için güzel bir yol” dediler.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum