Reklam

Çanakkalespor-Bigaspor Maçı Tekrar Oynanacak

Çanakkalespor-Bigaspor Maçı Tekrar Oynanacak
28 Kasım 2014 - 12:45

Bigaspor'un, Çanakkalespor müsabakası ile ilgili maçın tekrar edilmesi konusu Futbol Federasyonunca sonuçlandırıldı. Maçın tekrar oynanmasına karar verildi. Çanakkalespor'un konuyu tahkim kurulu nezdinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Konu ile ilgili Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığının yaptığı açıklama şöyle:

09.11.2014 tarihinde 18 Mart Sentetik Çim Stadında Çanakkalespor Futbol Kulübü-Bigaspor takımları arasında oynanan Süper Amatör Küme Müsabakasının 3.dakikasında, Çanakkalespor Futbol Kulübüne mensup 44 forma numaralı futbolcu Bünyamin Kalaycı, sakatlığını tedavi ettirmek için hakemden izin alarak oyun alanını terk etmiş maç tekrar başladıktan sonra da topun oyunda olduğu bir sırada hakemin izni olmaksızın oyun alanına tekrar girmesi neticesinde hakem oyunu durdurmuş adı geçen oyuncuya oyun alanına izinsiz girmesinden dolayı sarı kart göstermek suretiyle ihtarla cezalandırılmış ve başka bir ihlal söz konusu olmadığından hakem müsabakayı oyunun durmasından ötürü rakip takım(Bigaspor)lehine bir endirekt serbest vuruş ile başlatması gerekirken hakem atışı yapmak suretiyle oyunu yeniden başlatmasından dolayı Bigaspor Kulübü hakemin Uluslararası Oyun Kurallarına göre  kural hatası yaptığı yönünde TFF Amatör İşler Kuruluna itirazda bulunmuştur.

Bigaspor Kulübünün kurulumuza yapmış olduğu bu itiraz üzerine, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı ile yapılan yazışma sonucunda,

09.11.2014 Pazar günü saat:12.00'de Çanakkale 18 Mart Sentetik Çim Sahasında oynanan Çanakkalespor Futbol Kulübü-Bigaspor Çanakkale Süper Amatör Küme Müsabakasında Çanakkalespor Futbol Kulübünden 44 forma numaralı oyuncunun tedavi için hakemin izni ile oyun alanı dışına çıktığı , oyun başladıktan sonra hakemin izni olmadan oyun alanına girdiği hakemin bunun için oyunu durdurduğu bu oyuncuya oyun alanına izinsiz girmesi nedeniyle ihtar verdiği ve oyunu hakem atışı ile başlattığı anlaşılmıştır.

Hakemin yazılı beyanında  da olayın yukarıda açıklandığı gibi oluştuğunu ve oyunu bu oyuncunun takımı aleyhine vereceği endirekt serbest vuruşla başlatmak yerine Hakem atışı ile başlattığını kabul etmiştir.

Futbol Oyun Kuralları                                                                                         

Kural 3- Oyuncu Sayısı

İhlaller ve Cezalar

Bu kuralın diğer bütün hallerinde;

İlgili oyunculara ihtar verilir.

Rakip takım oyuncusunun, oyunun durduğu sırada topun bulunduğu yerden bir endirekt serbest vuruş  yapması ile oyun yeniden başlatılır.

Futbol oyun kuralları

Kural  5- Hakem

Hakem Kararları

Hakemin bir golün kabul edilip edilmemesi ve maç sonucu da dahil oyunla ilgili kararları nihaidir.

Hükümlerini içermektedir

“ Bu açıklamalar ışığı altında hakemin bizzat kendisinin oyunu bu oyuncunun takımı aleyhine vereceği endirekt serbest vuruşla başlamak yerine hakem atışı ile başlattığını kabul etmesi nedeniyle, uygulamasının kurallara uygun olmadığı anlaşılmıştır”

Görüşü yazılı olarak tarafımıza bildirilmiştir.

Buna göre Bigaspor Kulubünün itirazının FMT'nın 20. Maddesinin (1) fıkrası hükmü gereğince kabulüne, adı geçen müsabakanın Çanakkale Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenen bir tarihte yeniden oynatılmasına ve yeniden oynatılacak müsabakada FMT' nın 20. Maddesinin (2) fıkrası hükümlerinin uygulanmasına TFF Amatör İşler Kurulunca karar verilmiştir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum