Reklam

"ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ PROJESİ"

“Çanakkale Yeşil Sanayi Ekosistemi Projesi” kapsamında Kale Grup, İÇDAŞ, Dardanel Önentaş, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin oluşturduğu konsorsiyumun 3. Odak Grup Toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda yapıldı.

"ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ PROJESİ"
01 Aralık 2023 - 11:51
Toplantıya; Kale Grup adına Dr. Kağan Kayacı ve ekibi, İÇDAŞ adına Çevre Mühendisi Barış Bora ve ekibi, Dardanel Önentaş adına Sevim Üstünel ve ekibi ile Ezine Gıda İhtisas OSB adına Müdürü Alper Altınok katıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun başkanlık ettiği toplantının moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek yürüttü.
Toplantı öncesi üniversitemiz adına proje koordinasyonunu sağlayan Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir, Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek ve Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz ile görüşen Rektör Erenoğlu açılış konuşmasında  “Bu konsorsiyum özellikle henüz fikir aşamasından beri büyük bir heyecan uyandırdı. Dolayısıyla her aşamasına katkı sağlayan, destek veren, yer alan herkese tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sektöre şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Sanayide Yeşil Dönüşüm sürecinde ÇOMÜ’nün Re-You projesi ile oluşturduğu birikim ve Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite (METEK) toplantısı ile edinilen bilgiler konusunda bilgilendirme yapan Rektör Erenoğlu, 2032 yılında tüm dünyada üç yüz milyon yeni iş kolundan bahsedildiğine vurgu yaptı ve ekledi:  “Bu bağlamda mesleki eğitim çok önemli. Bu proje kapsamında bence mesleki eğitim konusuna da önemle eğilmek gerekiyor. Bu konuda ciddi bir açık var. Bizim üniversitenin de yer aldığı bir Avrupa birliği projesinde biyokütle, rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi alanlarında eğitimler veriliyor ama gelişen birçok alan var ve bunlar içinde mesleki eğitimi yeterli olan elemanlar yetiştirmek gerekiyor.” Rektör Erenoğlu, toplantının başarılı olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra söz alan Konsorsiyum Koordinatörü Kale Grup adına Dr. Kağan Kayacı Sanayide Yeşil Dönüşüm konusunda bilgiler verdi.  Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir, Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek, Dr. Öğr. Üyesi Enis Arslan ve Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projeler hakkında bilgi verdi.
Toplantı konsorsiyum üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ve bir sonraki toplantının planlanması ile sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum