Reklam

ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çanakkale Yeşil Sanayi Ekosistemi kurulmasını amaçlayan proje için oluşturulan konsorsiyumun ilk odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
10 Kasım 2023 - 11:36
Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek koordinatörlüğünde Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya; İÇDAŞ A.Ş adına Barış Bora ve ekibi, Kale Grup adına Ar-Ge Direktörü Dr. Kağan Kayacı ve ekibi, Dardanel Önentaş A.Ş adına Ar-Ge Direktörü Sevim Üstünel ve ekibi, Ezine Gıda İhtisas OSB adına Müdür Alper Altınok katıldı.
Toplantıda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini temsilen Öğr. Gör. Dr. Savaş Gürdal, Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz’ın yanı sıra proje sunumu gerçekleştirmek üzere Prof. Dr. Yasemin Kavdır ve Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, sanayide yeşil dönüşüm sürecinin önemine vurgu yaparak “Üniversite olarak Çanakkale sanayisinin yeşil dönüşüm sürecinde katkıda bulunmak noktasında desteğe hazırız. Projenin üniversite ve Çanakkale sanayisi adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca üniversitemiz öğrencilerinin yeşil dönüşüm konusunda donanımlı olarak mezun olabilmesinin de önü açılacak” dedi.
Toplantı, konsorsiyum üyelerinin proje önerilerinin oluşturulmasının ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum