Reklam

ÇANAKKALE'YE YENİ POLİKLİNİK

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Polikliniği hasta kabulüne başladı. Yeni açılan Çocuk Kardiyoloji Polikliniği, ilde bulunan hastalara hizmet vermeyi hedefliyor.

ÇANAKKALE'YE YENİ POLİKLİNİK
05 Eylül 2023 - 11:10
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yeni açılan Çocuk Kardiyoloji Polikliniği’nde Uz. Dr. Derya Aydın hasta kabulüne başladı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, amaçlarının halka en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade ederek her geçen gün artan hekim ve personel sayısı ve son teknoloji tıbbi cihazlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti. Keser, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yeni başlayan Uz. Dr. Derya Aydın’a hayırlı olsun dileklerini iletti.
“KALP HASTALIKLARININ TANI, TEDAVİ VE TAKİBİ YAPILMAKTADIR”
Pediatrik Kardiyoloji hakkında bilgi veren Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Derya Aydın, “Çocuk Kardiyoloji branşında anne karnındaki bebeğin kalbinden başlayarak, 18 yaş bitimine kadar olan fetüs, bebek, çocuk ve ergen kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır. Bu hastalıklar arasında daha çok doğuştan kalp hastalıkları (delikler, darlıklar), sonradan gelişen kalp hastalıkları (romatizmal kapak hastalıkları, enfeksiyöz hastalıklar) ve kalp ritmi bozuklukları bulunmaktadır.
“BELİRTİLER HEKİM TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ”
Bebeklerde ve çocuklarda kalp ve damarların yapısal ya da fonksiyonel hastalıklarının ortak birtakım belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler hekim tarafından değerlendirilmeli, belirtiler bir hastalığa aitse bunun teşhisi yapılmalı ve tedavisi uygulanmalıdır. Çocuk kardiyolojisi bölümünde uygulanan başlıca tanısal yöntemler; kalp elektrokardiyografisi(EKG), holter, telekardiyografi, ekokardiyografi (EKO) ve efor testidir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum