Reklam

ÇANAKKALE'YE AMATEM KURULACAK

Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda çalışmaları ile bilinen ve tedavi yöntemleri ile toplum sağlığı açısından önemli bir yeri bulunan, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Çanakkale’ye kurulacak.

ÇANAKKALE'YE AMATEM KURULACAK
24 Temmuz 2020 - 11:07
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün Çanakkale Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanma nedeni olan AMATEM, Çanakkale’ye inşa edilecek. Alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları tedavi ve araştırma merkezi olan AMATEM’e alkol ve madde kullanım sorunları olan vatandaşlar kabul edilmektedir.
AMATEM’de, polikliniğe başvuran hastalarda her kişide kendine özgü olan sorunun belirlenmesi, ihtiyaçların saptanması kişilerin tedavi açısından motivasyonlarının oluşturulması ve güçlendirilmesi tedavi ve terapi için esnek stratejilerin geliştirilmesi amaçlanmıştır. 1983 yılından kurulan tedavi merkezi olan AMATEM’de, yatarak veya ayakta tedavi uygulanabilmektedir.
“AMATEM ÖNEMLİ BİR YATIRIM”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında konu ile ilgili “Kamuda ödenek problemi yaşanmaması için bizden olağanüstü meclis talep edildi. İl Koordinasyon Kurulu’nda konu gündeme geldi. Ben de o zaman olağanüstü meclis yapalım ve 2 ay kazanılmış olsun dedik. AMATEM önemli bir yatırım. Uyuşturucu ve alkolle mücadelede, uyuşturucu ve alkole kapılan hastaların tedavisi ile ilgili önemli bir konu… Dolayısıyla bu gündemle bugün olağanüstü olarak toplanmış bulunmaktayız” ifadelerinde bulundu.
“30 YATAKLI BİNANIN 40 BİN 900 METREKARELİK ALANA YAPILMASI PLANLANMAKTADIR”
İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili edinilen bilgide, “Sağlık Bakanlığınca 2016  yılı Yatırım Programına alınan 30 yataklı AMATEM  binasının Çanakkale Merkez Çınarlı Mahallesi ( Dardanos) ta bulunan yaklaşık 40 bin 900 metrekarelik orman arazisine yapılması planlanmaktadır. Orman Bölge Müdürlüğü’nden ön izni alınan arsa için, planında sağlık tesisi alanı içinde özel mülkiyete konu olan parselin imar plan tadilatı yapılarak sağlık alanı tesisi dışına çıkarılması için imar plan tadilatı dosyası hazırlanmış ve Çanakkale Belediye Başkanlığı’na gönderilmiştir.
Bu işlemlerin sonuçlanmasına müteakip proje revizesi ve ihale dokümanları hazırlanarak yatırımın yapım ihalesi yapılacaktır.İlimize AMATEM yapılarak alkol ve çeşitli madde bağımlıları il dışı sevk edilme sorunu çözülerek ilimizde tedavileri sağlanacaktır” ifadeleri yer aldı.
 
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum