Reklam

ÇANAKKALE'YE 660 MİLYONLUK YATIRIM

Çanakkale’de tarımın geliştirilmesi amacıyla 7 ilçeye 660 milyonluk yatırımla yapılan gölet, dere ıslahı ve kanallardan oluşan 13 projenin açılışı gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE'YE 660 MİLYONLUK YATIRIM
14 Aralık 2023 - 15:37
Konuyla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Çanakkale’de tarımı için hayal ettiğimiz nokta, şimdikinden çok daha ileride. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’de DSİ tarafından yapılan ve açılışı gerçekleştirilen 10 proje hakkında bilgi verdi. Çanakkale’de tarımın geliştirilmesi ve su rejiminin sağlanması amacıyla Bayramiç, Çan, Yenice, Ayvacık, Ezine, Gelibolu, Lâpseki ve Çanakkale Merkez’de toplam yatırım tutarı 660 milyon TL’yi bulan 10 ayrı projenin, Çanakkale tarımına katkı sağlayacağını belirten Gider; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 369 tesis için gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde, Çanakkale’den de 7 ilçemizde, 13 ayrı tesisin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıntılarına inip baktığınızda, kendisini AK Parti’ye denk gören zihniyetin her biri için sükseli açılış törenleri yapacağı projeler, AK Parti için rutin işler. Açılışı yapılan yerler arasında gölet sulaması, dere ıslahları, menfezler ve göletler olmak üzere çok sayıda tesis mevcut” dedi.

“HERŞEY ÇANAKKALE İÇİN”
Yapılan yatırımların, Çanakkale tarımının gelişimi için önemli adımlar olduğunu ifade eden Gider; “Dere ıslahları, menfezler, dere üzerlerine yapılan köprüler, en başta vatandaşlarımızın aşırı yağışlarda zarar görmemesi için elzem ihtiyaçlardı. Ancak göletler ve sulama tesisleri, kanallar da, tarım için önemli. Bu sayede tarımsal faaliyetler sırasında oluşan su ihtiyacımızı mümkün olduğu ölçüde azaltmış olacağız. Su varsa; hayat var, tarım var. Bunlar olduğu ölçüde de üretim kapasitemiz çok daha fazla artacak. İlerleyen süreçte çok daha fazla yatırımı Çanakkale’de gerçekleştireceğiz. Bu süreçte Çanakkale’ye verdikleri desteklerden ötürü sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kararlılığı ile tarımı, çok daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER
Ezine Merkez Akçin Çayı Islahı
Karacaören Köyü Çayır ve Alahır Dereleri Islahı
Ayvacık Geme Dere 1. Kısım
Bayramiç-Çavuşlu Göleti Sulaması
Lapseki Karapınar, Yurt ve Ulubay Dereleri
Çan Küçükpaşa Köyü Köyiçi Deresi
Gelibolu Acı (Üçköprüler) Deresi
Ayvacık Kayalar Değirmendere
Çan Karlı Göleti
Yenice Kovancı Göleti
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum