Reklam

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende mezun öğrenciler, keplerini sevinç ve coşkuyla fırlattı.

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ
05 Temmuz 2023 - 13:24
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ÇOMÜ görüntüleri eşliğinde ÇOMÜ Marşı’nın dinlenmesi ile başlayan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Doç. Dr. Engin Gür, İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdal Aydın ile akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri de katıldı.
ÇOMÜ Müzik Topluluğu’nun sahne aldığı mezuniyette, öğrencilerin sevdiği şarkılar seslendirildi. Kendilerine ayrılan alanda ayağa kalkarak şarkılara eşlik eden mezun öğrenciler, şarkıları hep bir ağızdan coşkuyla söyledi. Akademik ve idari personelin öğrencilerle birlikte eğlendiği konser sonrasında Yüksekokul Birincisi Çocuk Gelişimi Programı mezunu Ceren Karataş, mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Konuşmasında ailenin önemine değinen Karataş; kendisine emek veren öğretim elemanlarına tek tek teşekkür etti.
ÇOMÜ İLK TERCİHİMDİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ilk tercihi ve hedefi olduğunu belirterek, ne kadar doğru bir tercih yaptığını söyleyen Yüksekokul Birincisi Ceren Karataş, “Bu üniversitenin çatısı altında olmak, araştırmak, öğrenmek ve dolu dolu 2 yıl geçirmek benim için vazgeçilmez bir mutluluktu. Üniversitemizin gerek sağladığı imkanlar gerek özverili çalışmaları, projeleri, toplulukları, seminerleri, kongreler, hepsi benim için çok kıymetli ve övülesi anlardı. Elimden geldiğince alanımla ilgili olanlara hep katılmaya, gayret etmeye, yeniden öğrenmeye, vazgeçmemeye özen gösterdim.” dedi.
NİTELİKLİ MEZUNLAR OLARAK GELECEK YAŞAMLARINA UĞURLUYORUZ
Ailelerle birlikte öğrencileri mezun etmenin onur ve mutluluğunu tüm öğretim elemanlarının yaşadığını anlatan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, öğrencileri mezun ederek, onları nitelikli mezunlar olarak gelecek yaşamlarına uğurlamanın gururunun hem öğretim elemanlarının hem de ailelerin taşıdığına inandığını söyledi. Öğrencilere; kendilerine ve eğitimlerine güvenmelerini tavsiye eden Müdür Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, “her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanları ve idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Yelkikalan, “Sizlerin iki yıl önce bizlere teslim etmiş olduğunuz emanetlerinizi, sevgili mezun öğrencilerimizi sizlere söz verdiğimiz gibi bilgi ve bilimin ışığında yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Sizler olmasaydınız bizler başaramazdık. İyi ki varsınız.” diyerek, ailelere teşekkür etti.
FARK YARATACAĞINIZA İNANIYORUM
Mezunlara üniversite kazanımlarının yalnızca diploma ve derslerden ibaret olmadığını anlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, mezunlardan her zaman kendilerini geliştirmelerini istedi. Mezun öğrencilerden topluma katkı sağlamalarını isteyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, “Yaratıcılığınızı kullanarak tutkularınızı takip ederek değerlerinize ve kültürünüze sahip çıkarak, hiç bir zaman sosyal sorunluluklarınızı unutmadan ve cesur adımlar atarak, dünyada fark yaratacağınıza gönülden inanıyorum. Üniversitelerinizde size en iyi eğitimi vermiş olsak da sürekli olarak kendinizi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek çok önemlidir. Bilgi sahibi olmak; sonsuz bir yolculuktur ve asla tam olarak tamamlanabilen, mükemmelleştirilebilen bir şey değildir. Sürekli öğrenme ve keşfetme tutkusuyla bilginizi artırmalı, mesleğinizi ilerletme ve yeni deneyimlerle kendinizi beslemelisiniz. Mesleğinizi sadece kendi kişisel bir başarı aracı olarak görmeyin. Onu kullanarak topluma katkı sağlayın. İnsanların hayatlarına dokunun ve onları etkileyin” şeklinde konuştu.
KEPLER COŞKUYLA FIRLATILDI
Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokulu Birincisi Çocuk Gelişimi Programı mezunu Ceren Karataş’a; diploması ve ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ikinci Çocuk Gelişimi Programı mezunu Esma Bilir’e; Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, üçüncü Çocuk Gelişimi Programı mezunu Özlem Ekici’ye ise; MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Engin Gür verdi. Bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere; bölüm başkanlarının başarı belgesi takdimiyle devam eden törende, bölümlerdeki tüm öğrenciler sahneye çağırılıp, öğretim elemanlarınca başarı belgeleri dağıtıldı.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinden görme engelli Dilhan Karagöz’ün eğitim hayatına verdikleri katkının yanı sıra sınavlarında aldıkları görev nedeniyle Yüksekokul Öğrenci İşleri personeli Hakan Kayaüstü ile Cansın Koyuncu’ya hediye takdim edildi. Mezun Dilhan Karagöz’ün verdiği hediyeler Kayaüstü ve Koyuncu’ya duygu dolu anlar yaşattı. Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Seçil Düztepe’nin sunuculuğunu yaptığı tören;  öğrencilerin coşkuyla ondan geriye doğru sayarak, keplerini fırlatması ile sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum