Reklam

ÇANAKKALE ŞEYTAN ÜÇGENİNDE!

Geçtiğimiz gün Tekirdağ’da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden sonra ise beklenen büyük Marmara depremini ne şekilde etkileyeceği tartışma konusu oldu. Prof. Dr. Doğan Perinçek ise Çanakkale için kritik bir uyarıda bulundu. Çanakkale’nin de içerisinde bulunduğu bir şeytan üçgeni oluşturan Perinçek, bu deprem Çanakkale’ye uyarıdır dedi.

ÇANAKKALE ŞEYTAN ÜÇGENİNDE!
21 Şubat 2022 - 16:25
Marmara Bölgesi’nde meydana gelen her sarsıntı büyük bir bölgede tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Çanakkale için hali hazırda uzun zamandır bir deprem oluşturmayan Biga-Çan-Bayramiç hattı, Gökçeada açıkları ve Saros bölgesi riskin maksimum olduğu alanlar arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde ise Tekirdağ açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntının beklenen büyük Marmara depreminin habercisi olup olmayacağı tartışmalara neden oldu.

Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Çanakkale için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Perinçek, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Dün gece olan 4.2 büyüklükteki Tekirdağ depreminin anlamı nedir? Marmara depreminin habercisi mi yoksa Çanakkale (Biga-Çan-Bayramiç-Ayvacık) fay hattı için yeni bir uyarı mı? Bence Çanakkale için bir uyarı niteliği taşıyor” dedi.

Öte yandan Perinçek, paylaşmış olduğu görsellerde İmralı, Çanakkale ve Tekirdağ’ı içine alan bir şeytan üçgeni oluşturdu. Çanakkale’nin büyük bir bölümünün içerisinde yer aldığı üçgenin önümüzdeki yıllarda büyük bir depreme gebe olacağı belirtildi.
Çanakkale’deki tartışmalı yapılar, sosyal konutlar bölgesi, kentsel dönüşüm, metruk binalar yeniden gündeme gelirken, her sarsıntı endişenin dozunu arttırmaya devam ediyor.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum