Reklam

"ÇANAKKALE ÖĞRENCİNE SAHİP ÇIK"

Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencileri son 10 gündür şok üstüne şok yaşadılar. Birbirinden farklı tarifsiz acılar ile baş başa gelen gençler artık yeter diyerek, KYK yurtlarından seslerini duyurmayı başardılar.

"ÇANAKKALE ÖĞRENCİNE SAHİP ÇIK"
27 Ekim 2023 - 12:01
Çanakkale’deki erkek ve kız KYK yurtlarında kalan öğrenciler adeta geceyi aydınlattılar. Öğrenciler sert sloganlarla KYK yurtlarında yaşananları protesto ederlerken, Çanakkale’de ise İskele Meydanı eylemin merkez üssü oldu. Çok sayıda öğrenci hep bir ağızdan, “Çanakkale öğrencine sahip çık” diyerek haykırdılar.
Eskişehir’de KYK yurtlarında kalan iki öğrenci hayatını kaybetti. Çanakkale’de Kerime Sultan KYK Yurdu’nda kalan öğrenci Samet Taş’ın intihar ettiği iddia edildi. Konu araştırılıyor. Aydın’da KYK yurdunda asansör faciası yaşandı ve bir kız öğrenci hayatını kaybetti. KYK yurtlarında yemek, konaklama, barınma sorunları giderek artarken, son 10 günde ise gençler şok üstüne şok yaşadılar.
Çanakkale’deki KYK yurtlarında geçtiğimiz gün akşam saatlerinde öğrenciler telefonlarının flaşlarını açarak, hep bir ağızdan, “Verdiğiniz çarşaflar kefenimiz oldu. KYK hesap verecek. Çanakkale öğrencine sahip çık. Barınmak istiyoruz, ölmek istemiyoruz” sloganları ile adeta şehrin dört bir yanına seslerini duyurdular.
Yurtlarda başlayan eylem kısa sürede büyüyerek, yurtların dışına taştı. Yurtlarında çıkan öğrenciler hep birlikte İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçerek, İskele Meydanı’nda buluştular. Sloganlar meydanda da devam etti. Öğrenciler arasında siyasi konuşmada, sloganda bulunan ise alandan direkt olarak uzaklaştırıldılar. Öğrenciler “Ne sağı, ne solu biz öğrenciyiz” sloganları ile adeta ders verdiler.
Eylemler sırasında ise Emniyet güçleri titizlikle, öğrencilerin KYK yurtlarından İskele Meydanı’na gelişlerinde güvenliği ve düzeni sağladılar. Çevik Kuvvet yürüyüşte ya da İskele Meydanı’nda görülmezken, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, eylemi başından sonuna kadar takip etti. Eylem süresince İskele Meydanı’nda CHP İl Başkanı Levent Gürbüz ve CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun’da bulundu.
Öğrenciler İskele Meydanı’nda protestolarını tamamlayarak, yurtlarına saat 03.00 sularında döndüler. İskele Meydanı’nda pijamaları ve terlikleri ile kalan ve yorulan üniversite öğrencileri ise İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı tarafından polis araçlarına güvenli bir şekilde bindirilerek, yurtlarına kadar bırakıldılar.
Çanakkale’ye yakışan eylemde protesto yapan öğrenciler de, protestoyu takip ederek, öğrencilerin güvenliklerini sağlayan emniyet güçleri de adeta tarihe geçen bir eylemin altına imza attılar.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum